نویسنده کتاب سفره فلسطینی یکی از مهاجران فلسطینی است که به آمریکا سفر کرده است. او با نوشتن کتابهایی درباره غذاهای فلسطینی میخواهد با نگاهی جدید نام وطنش را در دنیا زنده نگه دارد.
کتاب غذاهای فلسطینی بهانهای برای مطرح کردن کشورش در اذهان عمومی و یادآوری اشغالگری اسرائیلیهاست. قسیس قبل از سفره فلسطینی یک کتاب نیز درباره آشپزی با سبک مردم سرزمینش منتشر کرده بود ولی در این کتاب بیشتر به آداب و رسوم مردم وطنش پرداخته و نوع غذاهایی که در این سرزمین تهیه میشود.
وی بعد از اینکه وطنش را به مقصد آمریکا ترک میکند هیچ وقت وطنش را فراموش نمیکند و در کتابها و یادداشتهایش درباره سرزمین مادری و فرهنگ چندهزار سالهاش مینویسد. او میگوید همه دستورهای غذایی مردم فلسطین را از خانوادههای مهاجر ساکن آمریکا جمع آوری کردم تا بتوانم سهمی در زنده نگه داشتن نام سرزمینم داشته باشم. در این کتاب به صورت حرفهای درباره غذاها صحبت نشده و بیشتر خواستم یادی از مردم کشورم کرده باشم.
قسیم میگوید: در کشور آمریکا مهاجران فلسطینی هر کدام درصدد احیای نام سرزمین مادری خود هستند و همیشه دخترانم را با این روایت بزرگ میکنم که تاریخ و ریشه آنها در سرزمین فلسطین است. او میگوید میخواهم وقتی دخترانم بزرگ میشوند با شنیدن نام فلسطین بیشتر از غذا به تاریخ سرزمینشان افتخار کنند.
وی در ادامه گفتگویش به خبرنگار آمریکایی میگوید کتابم را با این هدف نوشتم که به مردم دنیا بگویم نام فلسطین تنها در جنگ و اشغالگری خلاصه نشده است و مردم این سرزمین تاریخچهای چندهزارساله از تمدن و فرهنگ دارند.
نظر شما