غلامرضا شجاع؛ مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان تهران در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه در هفتههای اخير شاهد افزایش قیمت ١٠٠ درصدی قیمت زینک در بازار بودیم، عنوان کرد: تا پیش از گرانیها قیمت هر ٢ ورقي زینک بین ۷ تا ۸ هزار تومان تومان بود اما الان هر دو ورقی ۷۴۵*۶۰۵ حدود ۱۶ هزار تومان شده است.
وی افزود: پس از بحران مالی در کشور و مواجه شدن با کمبود مواد اولیه زینک كه كالايي استراتژيك در صنعت چاپ و نشر ، متاسفانه تعدادی از واردکنندگان موجودی انباری خود را به بازار عرضه نکرده و اقدام به گرانفروشی کردند و بهای زینکها را با قیمتهای بیانصافانه افزایش دادند، در حالی که این زینک به نرخ گذشته و قبل از گرانیها به کشور وارد شده بود.
شجاع با اشاره به فهرست دریافتکنندگان ارز که برای واردات تمام اجناس توسط دولت منتشر شد، یادآور شد: زمانی که فهرست کالاهایی که برای واردات ديدم هيچ ثبت سفارشي براي واردات زينك در ليست كساني كه ارز دریافت کرده بودند، متوجه شدم حتی یک ثبت سفارش زینک هم انجام نشده بود و زینک موجود در بازار مربوط به کسانی است که از قبل نسبت به واردات این کالا اقدام کرده بودند.
وی تاکید کرد: در این میان با توجه به اینکه برخی از واردکنندگان ارز مبادلاتی دریافت کردهاند نباید با افزایش قیمتهای ۲۰۰ درصدی محصولات خود را به فروش برسانند.
شجاع با بیان اینکه هیات مدیره شرکت تعاونی لیتوگرافان در تصمیمی منطقی زینک را با افزایش قیمت خیلی کم و محدود به اعضا خود عرضه کرده است، گفت: تلاش کردیم که محصولات را به دست اعضا در حد توان محدودمان برسانیم و این در حالی است که قیمت یک زینک تا حدود ۱۶ هزار تومان هم در بازار آزاد خرید و فروش میشد، اما قیمت شرکت تعاونی با توجه به حدود قیمتهای قبلی یعنی زیر ۱۰ هزار تومان به اعضا عرضه شد، همچنین برای اینکه تعاونی را تقویت کنیم در این ایام در حد توان خود به صورت سهمیهبندی زینک را به اعضا رساندیم و تقاضاي افزايش سهام داشتيم.
وی تاکید کرد: به واردکنندگان زینک نصحیت میکنم که کار واردکنندگان کاغذ را انجام ندهند و افراد معتبر این صنف به دلیل جو بازار بیانصافی نکنند چون اگر گرانی در این حوزه افزایش پیدا کند پای افراد سودجو به این حوزه کشیده میشود و همان اتفاقی که در سال های ۱٣٩١ و ٢ تا اواخر سال ۹۵ رخ داد مجددا تکرار میشود.
مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان با اشاره به آن دوران توضیح داد: در آن دوره افرادی که با زینک آشنایی اولیه هم نداشتند به این بازار وارد شدند و این بازار مملو از اجناس نامرغوب و بیکیفیت شد و به طور کلی سرمایه ملی را از بین بردند.
زینکها در راه ایران
شجاع همچنین به اقدامات اخیر این تعاونی برای تامین زینک مورد نیاز در خدمت به نشر و مطبوعات و صنعت چاپ اشاره و عنوان کرد: به دنبال پیگیریهای هیات مدیره شرکت تعاونی موفق شدیم رقم نسبتا خوبي ارز دولتی برای واردات زینک توسط دولت محترم اختصاص دهند و در این زمینه پروفرما تهيه و ثبت سفارش در این زمینه آغاز شده و اکنون منتظر تخصیص ارزهستیم.
وی افزود: در این میان علاوه بر اعضای شرکت تعاونی لیتوگرافان از تعاونیهای ناشران، مطبوعات و چاپخانهداران دعوت میکنم اگر به زینک نیاز دارند سایز و تعداد زینک را به تعاونی لیتوگرافان اعلام کنند و خودشان سرمايهگذاري را انجام دهند و پیشبینی میشود که اگر ارز این زینکها با همكاري بانك مركزي به موقع تأمين شود نهایتا تا دو ماه آینده به ایران برسد.
شجاع همچنین درباره نحوه قیمتگذاری در این زمینه نیز توضیح داد: این زینکها حدود ۵۰ درصد از قیمت بازار امروز ارزانتر خواهد بود و از این پس هر کالایی که از ارز دولتی بهرهمند شوند قیمتگذاری نهایی توسط سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده و نظارت دولت توزيع آن انجام خواهد شد و در صورت گرانفروشی یا احتکار همانطور که با فعالان حوزه کاغذ و ديگر كالاهاي اساسي انجام شده، برخورد میشود.
نظر شما