وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار روز گذشته (10 مردادماه) خود با شهردار تهران با تاکید بر ضرورت ایجاد خیابان فرهنگ و هنر در تهران گفت: تفاهمنامه همکاری میان این وزارتخانه و شهرداری تهران در گذشته به امضا رسیده است که میتوان آن را مبنای اقدامات مشترک بعدی در زمینههای فرهنگی و هنری قرار داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: در این تفاهمنامه به کمیته مشترک برای همکاریها تاکید شده که بر اساس آن در حال حاضر اقدامات مشترک در بازه زمانی اندک با یکدیگر در زمینه فرهنگی و هنری قابل اجرا است.
وی افزود: راهاندازی خیابان فرهنگ و هنر در تهران که در برخی شهرهای کشور ایجاد شده یکی از این اقدامات است که در کوتاه مدت عملیاتی میشود. ایجاد مرکز فرهنگی در کنار تئاتر شهر نیز یکی دیگر از این اقدامات است.
صالحی ادامه داد: با توجه به جایگاه شهرداری تهران در حوزه فرهنگ مکتوب، مشارکت در این حوزه در کتابخانهها یکی دیگر از اقدامات مشترک است که از اهمیت زیادی برخوردار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه شهرداری تهران و نقش آن در تمام کشور افزود: این سازمان با توجه به جایگاه مرکزیت خود به عنوان پایتخت کشور نقش بسزا و موثری در بخشهای مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی و ... در تمام کشور دارد.
وی گفت: ارتباط و تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران در حوزههای مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است و تهران به عنوان کلان شهر و به اعتبار پایتخت بودنش، مرکز تصمیمسازی در کشور است که میتواند تمامی اقداماتش بر کل کشور اثرگذار باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد که در دوره جدید تعاملات فرهنگی و هنری مناسبتری میان این وزارتخانه و شهرداری تهران نسبت به گذشته ایجاد شود و مبنای همکاریها نیز بر اساس تفاهمنامه همکاریهای مشترک باشد.
به فرهنگ اعتقاد راسخ دارم
شهردار تهران نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه فرهنگ زیر بنای توسعه است گفت: راهانداری خانه اقوام در تهران یکی از ضروریات است؛ چراکه تهران محلی است که از همه شهرها و اقوام مختلف کشور در آن در رفت و آمد هستند و با وجود چنین خانهای تمامی اقوام میتوانند به اجرا و معرفی برنامهها و اقدامات فرهنگی و هنری خود بپردازند.
سیدمحمدعلی افشانی افزود: تهران بهعنوان پایتخت کشور بر تمامی فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، عمرانی، شهرسازی و ... سراسر کشور تاثیرگذار است و اگر تصمیمات و اقدامات آن به درستی انجام شود در کل کشور نیز به درستی انجام میشود.
وی با اشاره به تفاهمنامه همکاری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران گفت: این تفاهمنامه به همگرایی عمومی کمک میکند و اجرای آن منجر به کاهش بخشی از هزینههای موازی و غیر ضرور میشود.
افشانی ادامه داد: ٤٨ درصد درآمد کشور متعلق به تهران است. ٢٥ درصد اقتصاد کشور نیز به این شهر تعلق دارد، بنابراین با این حجم از درآمد و درجه اقتصادی باید در حوزه فرهنگی و هنری اقدامات مناسبی صورت بگیرد.
وی افزود: ایجاد اعتماد میان مردم و حاکمیت یکی از کارکردهای مهم فرهنگ است که زمینه مشارکتهای مردمی را نیز فراهم میکند. بنابراین در این حوزه باید اهتمام ویژه داشت.
شهردار تهران در عین حال تصریح کرد: آنچه فکر آدمی را سازمان میدهد فرهنگ است و اگر راستی و صداقت وجود داشته باشد به عنوان بخشی از فرهنگ جامعه میشود و در نهایت منجر به بهبود سرمایه اجتماعی جامعه میشود.
وی افزود: در حوزه فرهنگ و هنر باید اقداماتی صورت بگیرد که منجر به نشاط اجتماعی شود. شادی و نشاط بخشی از کارکردهای ما است. در این بخش حوزه کتاب و کتابخوانی میتواند از اولویتها باشد.
افشانی تصریح کرد: با ایجاد کتابخانه در بافتهای فرسوده و فقیرنشین تهران میتوان به ارتقای این حوزه کمک کرد. شهرداری ساخت این کتابخانهها حتی به متراژ کوچک ولی مجهز به امکانات مدرن را به عهده میگیرد.
وی ادامه داد: دومین قدم ساخت خیابان فرهنگ و هنر است که باید با توجه به گذشته و سابقه آن خیابان نام گذاری شود. مطابقت این نام با سابقه خیابان مورد نظر، ضروری است.
افشانی راهاندازی خانه اقوام را سومین قدم در این حوزه برشمرد و گفت: راهاندازی این خانه منجر به همگرایی ملی میشود.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نماد حوزه فرهنگ در کشور است
در ادامه این دیدار محمدجواد حقشناس، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری تهران دارای ظرفیتهای بالای فرهنگی و هنری است گفت: ما آمادگی خود برای انجام هرگونه فعالیت فرهنگی و هنری در تهران را با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان نماد حوزه فرهنگ در کشور را داریم.
وی افزود: با توجه به بدهیهای موجود، شورای شهر و شهرداری تهران تصمیم بر کاهش بودجه گرفتند و متاسفانه بیشترین سهم کاهش در حوزه فرهنگ بود که در حال جبران آن هستیم.
حقشناس ادامه داد: شورای شهر تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینههای همکاری متنوعی با یکدیگر دارند که از آن جمله میتوان به همکاریهای مشترک در زمینه سینما، تئاتر، کتاب و ... اشاره کرد.
وی افزود: شهرداری تهران در حوزه سینما دارای پردیسهای بسیاری است. در حوزه کتابخانهها نیز حدود ٤٠٠ کتابخانه در تهران دارد که از این تعداد حدود ٣٠٠ باب از آن در اختیار محلات است.
حق شناس در عین حال افزود: ١٠٨ کتابخانه با استانداردهای کتابخانهای داریم که بخشی از آنها در فرهنگسراها مستقر هستند و بخش دیگری از آن به صورت مستقل هستند.
وی همچنین گفت: شهرداری تهران در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به عنوان بزرگترین رخداد فرهنگی کشور نیز همکاریهای زیادی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد. در حوزه تبلیغات شهری و هنری نیز همکاریهای زیادی با یکدیگر داریم.
حق شناس با اشاره به پهنه فرهنگی تهران ادامه داد: چهارراه ولیعصر، چهارراه کالج، خیابان حافظ و نوفلوشاتو بهعنوان پهنه فرهنگی شهر تهران هستند که قرار است به عنوان مرکز فرهنگی و هنری شهر تهران راهاندازی شود.
وی همچنین گفت: ٤ راسته کتاب، سینما و تئاتر، موسیقی و صنایع دستی نیز در نظر داریم که راهاندازی شود. میدان انقلاب، چهارراه ولیعصر و میدان هفتم تیر تا میدان ولیعصر بهعنوان راسته کتاب در نظر گرفته شده است. لالهزار را بهعنوان راسته سینما و نمایش در نظر گرفتیم. و ما آمادگی حمایت از راهاندازی کاخ جشنواره فیلم را نیز داریم.
حق شناس گفت: خیابان استاد نجات الهی از کلیسا تا انقلاب نیز در اختیار آثار صنایع دستی خواهد بود و خیابان لارستان نیز در حوزه موسیقی است.
در این دیدار تعدادی از معاونان و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند و درباره مسائل و موضوعات مرتبط میان این وزارتخانه و سازمان شهرداری تهران سخن گفتند.
نظر شما