دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۲
دانشجویان باید در حوزه تالیف کتاب مانند اساتید توانمند شوند

حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی از تدوین 8 جلد کتاب در راستای بومی‌سازی منابع زبان انگلیسی خبر داد و گفت: جهاد دانشگاهی می‌کوشد تا دانشجویان را به سمت پژوهش و ترویج آن سوق دهد تا دانشجویان بتوانند در حوزه تالیف کتاب مانند اساتید توانمند شوند.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی صبح امروز طی نشست خبری که به مناسبت سالگرد سی‌وهشتمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی در محل این سازمان برگزار شد، اهداف و دستاوردهای سازمان متبوع خود را تشریح کرد و گفت: ارتقای هویت ملی ـ ایرانی اسلامی دانشجویان در قالب برگزاری اردوهای ایران مرز پرگوهر از جمله اهداف اصلی ما بوده است در این راستا 25 اردو با حضور 102 هزار دانشجو برگزار شد.
 
وی ادامه داد: دوازدهمین همایش ملی خلیج‌فارس نیز از دیگر اقداماتی است که توسط جهاد دانشگاهی برگزار شده و تلاش ما این است که برای توسعه فرهنگ سیاسی و اجتماعی کشور که یکی از نیازهای اساسی کشور است آموزش دانشجویان مبتنی بر اخلاق گفت‌وگو را مورد توجه قرار دهیم به همین دلیل مسابقات ملی مناظره دانشجویی با برگزاری 600 مناظره در این راستا صورت پذیرفت همچنین هفت و نیم آئین اهدای تندیس فداکاری از سوی جهاد دانشگاهی برگزار شد. از دیگر اقدامات برگزاری سومین همایش ملی انقلاب اسلامی از نظریه تا عمل با هدف بررسی دیدگاه‌های امام خمینی (ره) در عرصه عمل مورد توجه قرار گرفت.
 
به گفته رئیس جهاد دانشگاهی، در راستای توسعه فرهنگی کشور نیز ششمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان با استفاده از فناوری‌های جدید صورت گرفت و مسائل مبتلابه جامعه اسلام هم در این مسابقات بررسی شد.
 
طیبی با اشاره به برگزاری بیست و چهارمین دوره جایزه کتاب سال دانشجویی توضیح داد: این جایزه با هدف تشویق تالیف دانشجویان صورت گرفته و شاخص‌هایی برای انتخاب آثار انتخاب شده که دانشجو را ترغیب به مستندسازی توانمندی‌های علمی خویش می‌کند. همچنین شانزدهمین دوره پایان‌نامه دانشجویی نیز برگزار شده است.
 

رئیس جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از سخنانش دستاوردهای این سازمان را در حوزه پژوهش و فناوری تشریح کرد و ادامه داد: افتتاح کارخانه سلول‌های بنیادی، دستیابی به دانش تولید سلول‌های زمینه‌ساز پارکینسون، دستیابی به جنین مرغوب دام با جنسیت دلخواه، راه‌اندازی مرکز توسعه فناوری‌ پیشرفته سلولی، دستیابی به فناوری دانش نمک‌زدایی از نفت و رفع آلودگی‌های آن، طراحی فرستنده‌های دیجیتالی روستایی، تولید دانش قیر طبیعی کرمانشاه برای تولید کربن‌اکتیو، تولید دانش پرورش ماهی در قفس، بازیابی فلزهای گرانبها از زباله‌های الکترونیکی و ... از اقداماتی است که در این راستا صورت پذیرفته است.
 
وی در ادامه سخنانش با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزه علوم‌انسانی عنوان کرد: در این حوزه سال خوبی را داشته‌ایم و توانمندسازی سکونت‌گاه‌های غیررسمی و حاشیه‌نشین شهری، پیمایش ملی نگرش‌ها و ارزش‌های گردشگری، شناسایی موانع شرکت‌های دانش‌بنیان و پیمایش ملی خانواده را انجام داده‌ایم. همچنین طرح ملی سنجش فضای سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران با هدف آسیب‌شناسی حرکت نقدینگی به سوی دلار و سکه صورت گرفته است.

به گفته طیبی، در بخش اشتغال و کارآفرینی نیز قراردادهای خوبی با وزارت کار صورت گرفته و در این راستا برندسازی و تولید بدون کارخانه در کشور ایجاد شده و در 9 استان کشور پیگیری می‌شود. همچنین آسیب‌شناسی زمینه اشتغال و کارآفرینی در رشته‌های علوم انسانی از دیگر اقدامات این حوزه است. 
 
رئیس جهاد دانشگاهی توضیحاتی را درباره طرح بومی‌سازی منابع زبان انگلیسی ارائه کرد و افزود: در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان از انتقال ویژگی‌های منفی فرهنگ غربی از این طریق ابراز نگرانی کردند به همین دلیل تدوین 8 جلد کتاب با هدف آموزش زبان انگلیسی مبتنی بر انتقال نقاط مثبت فرهنگی از کشورهای دیگر و دفع نقاط منفی صورت گرفته که 6 جلد کتاب آن رونمایی شده و دوره‌های آموزشی آغاز شده است. دو جلد کتاب دیگر نیز تا دو ماه آینده رونمایی می‌شود.
 
طیبی با بیان اینکه در اجرای اهداف و اقدامات با مشکلاتی روبه‌رو بوده‌ایم یادآور شد: یکی از موانع پیشرفت اقتصاد دانش‌بنیاد در کشور این است که این اراده و خودباوری باید در نظام شکل بگیرد. همچنین ثبات سیاسی، ثبات اقتصادی، ایجاد محیط امن سرمایه‌گذاری، ثبات قیمت‌ها، و باور مدیران به دانش خودبنیاد، رفع تحریم‌ها، اصلاح نظام نوآوری، لزوم برخورد جدی با تبعیض و فساد در کشور و ... از دیگر موانعی است که می‌تواند زمینه‌ساز مشکلاتی برای جهاد دانشگاهی در کشور باشد.
 
وی در بخش پایانی سخنانش پیشنهادهایی را هم به دولت دوازدهم ارایه کرد و گفت:‌ جهاد دانشگاهی با توجه به تجربه توسعه فرهنگی و علمی و فناورانه فناوری خود آماده پذیرش مأموریت‌های بزرگ است و پژوهش در کشور باید ماموریت‌محور باشد و از همه امکانات استفاده شود. در این راستا سندی را در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسانده‌ایم که دچار مشکلاتی شده و باید مرتفع شود. همچنین دولت دوازدهم باید تقویت تیم اقتصادی و ترمیم کابینه را مورد توجه قرار دهد.
 
به گفته وی اکنون جهاد دانشگاهی با تولید هزار و 600 مقاله در سال 96 سهم سه‌درصدی در تولید علم کشور را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است.
 

عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز در بخش دوم این نشست که به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص داشت، در پاسخ به خبرنگار ایبنا درباره دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزه انتشار کتاب توضیح داد: عرصه کتاب از سوی نهادهای مختلف در کشور مورد توجه قرار گرفته است و جهاد دانشگاهی نیز در این باره تلاش دارد تا دانشجویان را به سمت پژوهش و ترویج آن سوق دهد. در همین راستا بیست و چهارمین دوره جایزه کتاب سال دانشجویی برگزار می‌شود و گروه‌های مختلف در رشته‌های دانشگاهی در این باره فعالیت می‌کنند تا دانشجویان بتوانند در حوزه تالیف کتاب مانند اساتید توانمند شوند.
 
وی افزود: براساس این جشنواره، دانشجو می‌تواند در دوره دانشجویی یا یکسال پس از آن آثار تالیفی خود را به جشنواره ارسال کند، خوشبختانه از تاثیرات این جایزه تدوین آثار باکیفیت است به گونه‌ای که بسیاری از اساتید صاحب‌نام دانشگاهی این منابع را به دیگران توصیه می‌کنند.
 
علیزاده با بیان اینکه جهاد دانشگاهی سالانه 300 عنوان کتاب را در حوزه‌های مختلف منتشر می‌کند یادآور شد: البته برخی موسسات ما در استان‌های دیگر کشور مانند استان خراسان به‌صورت تخصصی در حوزه‌هایی چون کشاورزی فعال هستند.
 
وی با بیان اینکه گستردگی فعالیت‌های فرهنگی در جهاد دانشگاهی نقطه تمایز این مرکز با سایر نهادهاست گفت: تلاش ما این است که تمام نیازهای دانشجویان را در حوزه‌های مختلف مانند گردشگری، هویت و انتشارات را برطرف کند و در این راستا امسال در برنامه دوم ششمین سال توسعه قرار داریم و تلاش می‌کنیم برای افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی و تقویت هویت ملی از ابزارهایی مانند هنرهای تجسمی، نمایش‌نامه‌نویسی و... استفاده کنیم.
 
طیبی نیز در همین باره یادآوری کرد که جشنواره تئاتر دانشجویی پس از سال‌ها توقف با توجه به نیاز امروزی این حوزه دوباره فعال خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها