آیین رونمایی از مجموعه داستان «در خانه ی ما کسی یانگ را دوست نداشت» در سالن همایش جهاد دانشگاهی شهرستان نیشابور برگزار شد.
مجموعه داستان «در خانه ما کسی یانگ را دوست نداشت»، شامل 17 داستان کوتاه از 14 داستاننویس منتخب سه دوره جایزه داستان کوتاه سیمرغ در سال های 1394 الی 1396 است که تابستان امسال توسط نشر داستان منتشر شده است.
مصطفی بیان، داستاننویس و مدیر جایزه داستان کوتاه سیمرغ، سخنانش را با وضعیت نشر و ممیزی آغاز کرد و گفت: متاسفانه نوشتن کتاب در ایران خیلی سخت شده است؛ منظورم نوشتنِ کتاب خوب! این روزها خبرهای خوشی نمیشنویم. ناشرانمان درگیر گرانی کاغذند. هر روز خبر تعطیلی کتابفروشیها را در نقاط مختلف کشور میشنویم. آمار کتابخوانی پایین است؛ و دردسر بعدی كه برای همه ما نويسندگان وجود دارد، بحث سانسور و مميزی است. اميدواريم قانون درستی وضع شود، چرا كه سانسور، باعث میشود كتابها و داستانهای خوبی منتشر نشود.
دبیر انجمن داستان سیمرغ نیشابور با اشاره به این سخن هوشنگ گلشیری که تنها راه داستاننویس موفق بودن این است که باید خوب ببینی، خوب تجزیه و تحلیل کنی و جامعه را بشناسی، ادامه داد: معتقدم، بزرگترین لذت یک نویسنده، انتقال تجربه، اندیشه و آگاهی است. لذتی که در داستان و ادبیات هست در هیچ جای دیگری نمیشود پیدا کرد. منظور من نسخه پیچیدن و دادن راهکار به جامعه نیست. داستاننویس اگر میخواهد داستانش ماندگار شود، باید با نگارش داستان خوب (رعایت فرم و محتوی) و دادن آگاهی، تلنگری به ذهنِ خواننده و جامعه بزند.
این داستاننویس با اشاره به انتشار مجموعه داستان «در خانه ما کسی یانگ را دوست نداشت»، گفت: انجمن داستان سیمرغ نیشابور به عنوان انجمنی ادبی و مستقل، تمام تلاشش در این سه دوره این بوده، آثاری را به جامعه ادبی و عموم مردم معرفی کند که هم در تکنیک و هم در محتوی، آثار شاخص و قابل دفاعی باشند. این مجموعه داستان شامل داستانهای منتخب سه دوره جایزه ادبی سیمرغ است که توسط داوران کشوری، که همگی داستاننویس، منتقد، مدرس داستان و داور چندین جایزه معتبر ملی بودهاند؛ به صوت مستقل و آزادانه داوری شدهاند. من به همه داستان نویسانِ منتخب که داستانشان در این مجموعه منتشر شده است تبریک میگویم.
عباس کرخی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نیشابور در ادامه این نشست به اهمیت حضور جوانان در عرصههای فرهنگ و هنر شهرستان اشاره کرد و گفت: ایمان دارم؛ جوانان اگر قرار باشه اتفاقی را رقم برنند در زیر سایه خردمندانه باتجربهها کاری خواهند کرد کارستان.
در قسمتی از این برنامه نیز معصومه دهنوی و زهره احمدیان بخشی از داستان های خود را برای حاضران در نشست خواندند.
گفتنی است این مجموعه داستان، با آثاری از امیرمحمد سلیمانی، سولماز اسعدی، هستی بشروتنی، معصومه دهنوی، نجمه باغیشنی، زهره احمدیان، کیان درجزی، پوریا دارابیان، هدی امینیان مقدم، جواد دهنوخلجی، علی بوتیمار، محمد اسعدی، سلیمان آهی و فریده ترقی منتشر شده است.
مجموعه داستان «در خانه ما کسی یانگ را دوست نداشت»، با گردآوری مصطفی بیان و ویرایش رضا روزبهانی با شمارگان 500 نسخه، 133 صفحه و بهای شانزده هزار تومان از سوی نشر داستان منتشر شده است.
نظر شما