کتاب «آتش بس: راهنمای علمی و کاربردی برای حل تعارض بیت افراد مختلف بویژه زوجین» كمك میکند كه تعامل كردن را بیاموزید و به جای دعوا و قهر مسائل را بهدرستی حل کنید.
این كتاب در دو بخش پیشگیری و درمان نوشته شده است. بدینصورت كه در بخش اول به مهارتهای ارتباط مؤثر پرداخته شده؛ كه اگر ما این موارد را بدانیم میتوانیم از تعارضات جلوگیری کنیم. البته این بدان معنا نیست كه اگر ما مهارتهای ارتباطی را بیاموزیم دیگر به تعارض نمیخوریم بلكه میتوانیم از آنها پیشگیری كنیم و آنها را به حداقل برسانیم. در بخش اول به مهارت فرا شناختی Metacognition پرداخته شده بدین معنی كه قبل از آموزش باید بدانیم چگونه بیاموزیم؛ و منظور ما از یادگیری انجام كار درست در زمان درست است. بعد مسیرهای عصبی Neural pathways توضیح داده شده كه بدانیم یك مسیر عصبی چگونه ساخته میشود و هر چیز را چگونه باید به عادت تبدیل کنیم.
همچنین در کتاب به مقوله شناخت نیازها پرداخته شده است. در ادامه به ادراك اشاره شده كه ادراك تفسیر ما از یك واقعیت است و تنها ما واقعیت خودمان را میبینیم نه واقعیتی كه وجود دارد و اگر این مورد را نیز بدانیم دیگر از كسی نمیرنجیم. چراكه میدانیم صحبتهایش بر اساس ادراکهای اوست و ما هر چیزی را با ادراك خود میبینیم و اگر این مورد را بدانیم سعی میکنیم ادراك خود را اصلاح كنیم.
اما در نهایت به دنیای مطلوب پرداخته میشود كه هركسی یکخانه رویایی در ذهن خود دارد و چیزهایی را كه دوست دارد در این خانه قرار میدهد و ما با توهین به انتخابهای افراد، همچون: توهین به آهنگ مورد علاقه یا طرز پوشش، در اصل به او توهین میکنید و با هر بار توهین یکقدم به در خروجی این خانه نزدیك میشوید و آنقدر پیش میروید كه از این خانه و یا به عبارتی از دنیای مطلوب افراد خارج میشوید. این خارج شدن به معنای پایان یك ارتباط است و دیگر سخت ممكن است دوباره به این دنیا بازگردید.
به گفته نویسنده، تا اینجا اگر ما این موارد را خوب یاد بگیریم به تعارض نمیخوریم چون با احترام با افراد برخورد كنیم؛ اما تعارض یك امر طبیعی و دقیقاً مثل سرماخوردگی است كه اگر ما مراقب باشیم سرما نمیخوریم اما ممكن است با تمام مراقبتها بازهم سرما بخوریم و در این هنگام به درمان نیاز داریم.
اما در بخش دوم کتاب به مقوله درمان پرداخته شده كه اگر به تعارض خوردیم چگونه بتوانیم آن را حل كنیم. نویسنده تعارض را به یك اتاق عمل تشبیه كرده كه در اتاق عمل یك سری افراد وجود دارند، قوانینی حاكم است، ابزارها و بالاخره فرایندی وجود دارد. در حل تعارض نیز دقیقاً اینگونه است كه هركسی نباید وارد این اتاق شود، قوانینی باید وضع و از ابزاری استفاده جنبی و فرایندی دارد كه با شناخت آنها میتوانیم جراحی را انجام دهیم؛ اما نه خود را جراحی كنیم بلكه باید رابطه را جراحی كنیم و در آخر تكنیك تصویرسازی ر توضیح دادیم كه میتوانیم با تكنیك تصویرسازی در موقعیتهای مختلف تمرینات لازم را انجام دهیم.
نویسنده معتقد است این كتاب به شما كمك میکند كه تعامل كردن را بیاموزید و بجای دعوا و قهر مسائل را بهدرستی حل کنید.
کتاب «آتش بس: راهنمای علمی و کاربردی برای حل تعارض بیت افراد مختلف بویژه زوجین» نوشته علیرضا کرمی با شمارگان هزار نسخه در 160 صفحه به بهای 24 هزار تومان از سوی نشر سخنوران منتشر شده است.
نظر شما