رمان «تیتی ماه» به قلم ناهید مشایخی و با محوریت زندگی زنان و مادران دهه چهل و پنجاه و رنج و ظلمی که به آنها تحمیل شده است، منتشر شد.
رمان «تیتی ماه» با ژانر اجتماعی- عاشقانه در 31 فصل با حال و هوای اقلیمی سرسبز شمال، شهر بابل، روایتگر داستان زنان و مادرانی از دهه 40-50 است که با از خودگذشتگی و سرکوب امیالشان سعی در حفظ بقای خانواده داشتند و مسائلی همچون سنتهای غلط جامعه، هوس و اعتیاد مردان، ازدواج اجباری، کودکان بدون هویت و این قبیل مسائل را به چالش میکشد. در طول این داستان شخصیت اصلی قصه نام خود را فاش نمیکند تا اعتراضی باشد بر آنچه باعث بیهویتیاش در جامعه شده است.
داستان «تیتی ماه» روایتگر داستان زندگی دختر پانزده سالهای از یک خانواده فقیر است که به اصرار خالهاش، مجبور میشود برادر مفلوج و خواهر کوچکش را تنها بگذارد و با مردی هوسباز از خانوادهای از هم گسیخته به نام نادر ازدواج کند و از او صاحب یک فرزند پسر شود. نادر بعد از مدتی به خدمت سربازی میرود و در دوران خدمت عاشق دختر دیگری میشود، با او ازدواج میکند و از او نیز صاحب دختری به نام آیلا میشود. سپس برای کار در شرکتی که صاحبش زن میانسال و پولداری است، عازم تهران میشود و بعد از مدتی با صاحب شرکت طرح دوستی میریزد، زن و بچهاش را رها میکند و با زن میانسال از چشمها غایب میشود. زن جوان بعد از غیبت نادر مجبور میشود سرپرستی آیلا را نیز بر عهده بگیرد و برای تامین معاش زندگی و فقری که گریبانگیر او شده، به همراه زن ماهیگیری به نام جیران مشغول کار شود. مردی به نام حسین که از دیرباز او را دوست داشته و ازدواج زودهنگامش باعث شده که هیچگاه نتواند عشق و محبتش را ابراز کند، سعی در کمک او دارد و در نهایت زن در حالی که خود را فراموش کرده، تصمیمی میگیرد. تصمیمی که از انتهای آن خبر ندارد.
کتاب «تیتی ماه» به قلم ناهید مشایخی در 238 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و با بهای 15000تومان از طرف انتشارات حدیث قلم و با حمایت صندوق قرضالحسنه گروه مرکزی هنرمندان داستاننویس منتشر شد.
نظرات