اولین رمان نویسنده تازهکار انگلیسی به داستان اینستاگرام مشهور شده است و به عنوان پلی بین گذشته و آینده موضوعات روزگار معاصر را مطرح میکند.
خود نویسنده میگوید به هیچ وجه داستانش درباره اینترنت نیست و سعی کرده در این داستان چالشهای دنیای مدرن را در قالب رمان روایت کند. داستان این رمان در داستانهای مختلف روایت میشود و سعی شده دنیای قدیمی با دنیای جدید مقایسه شود و احساسات مردم دنیای جدید با تکنولوژیهای موجود مثل اینستاگرام و شبکههای اجتماعی بیان شود.
سودجیک در گفتوگو با خبرنگار مجله ادبی لیت هاب میگوید که ارتباط با شبکههای اجتماعی و دغدغههای دنیای مدرن انگیزه اصلی برای نوشتن این رمان بوده است و اعتقاد دارد در این روزگار باید قصهها و رمانها با وضع و حال مردم تطابق داشته باشد.
شخصیت اصلی این رمان یعنی آلیس به واسطه اینترنت و دنیای مجازی مثل آلیس در سرزمین عجایب به دنیاهای مختلف سفر میکند و با شخصیتها و موجودات عجیب و غریب روبرو میشود و در اصل باید گفت این رمان به نوعی بازنویسی مدرن از رمان لوئیس کارول است. آلیس در اینستاگرام به مکانهای مختلف سفر میکند و با آدمهای مختلف آشنا میشود.
سودجیک اعتقاد دارد دنیای اینترنت و ابزارهای آن در اصل همان آینه زمان رمان لوئیس کارول است که از طریق آن آلیس به دنیاها و زمانهای مختلف سفر میکرد. وی میگوید: شاید فکر کنید نوشتن درباره تکنولوژی خیلی سادهتر از جملات ادبی باشد که در رمانهای کلاسیک پیدا میشود ولی باید بگویم خیلی کار سختی است که بتوانید دنیای مدرن و شیشهای را در جملات شاعرانه بیان کنید. در این رمان ابزار در حقیقت یک شخصیت از داستان است که در دست افراد قرار گرفته و گاهی اوقات افراد در دست ابزار قرار میگیرند.
سودجیک درباره شهرت رمانش با عنوان داستان اینستاگرامی میگوید: البته این شهرت بیراه هم نیست چون زمانبندی داستانها مثل یک تقویم است و در اینستاگرام هم شما تصاویر پست شده را بر اساس تاریخ نگاه میکنید و با دیدن هر تصویر خاطرهای را تداعی میکنید. به عبارتی اینستاگرام به عنوان حافظه تصویری انسانها را در طول زمان و مکان جابجا میکند.
نظر شما