احمد ساویز در نشست رونمایی کتاب «مدیریت تحولگرا در دانشگاه» گفت: دانشگاه تعهداتی در جامعه دارد که ساخت زیربنای فکری انسانها یکی از آنهاست. نیاز به فارغالتحصیلانی که از منافع ملی صیانت کنند از همین دانشگاهها به وجود میآید و این کتاب نیز بر مبنای مجموعهای از انگیزهها و آموزهها که بتواند فرهنگ ارتباطی ایجاد کند و انسانها را در جهت تعمق هدایت کند پایهگذاری شده است.
ساویز در بخشی از این نشست با طرح این سئوال که امروزه از لحاظ کمی امکانات زیادی در دانشگاهها فراهم آمده اما باید پرسید که آیا به لحاظ کیفی نیز در حوزه دانشگاه به نقطه مطلوبی رسیدیم گفت: بخشهای مختلف دانشگاه باید بتوانند علاوه بر موارد علمی مسئولیتپذیری، پاسخگویی، نظم و انضباط و عشق به وطن را به دانشجویان بیاموزند و این تفاوت آموزشگاه و دانشگاه است.
وی ادامه داد: دانشگاه تعهداتی در جامعه دارد که ساخت زیربنای فکری انسانها یکی از آنهاست. نیاز به فارغالتحصیلانی که از منافع ملی صیانت کنند از همین دانشگاهها به وجود میآید و این کتاب نیز بر مبنای مجموعهای از انگیزهها و آموزهها که بتواند فرهنگ ارتباطی ایجاد کند و انسانها را در جهت تعمق هدایت کند پایهگذاری شده است. همچنین نیازمند این هستیم که در دانشگاهها اساتید همگرایی داشته باشند و با نشاط و کاهش تعارض میان کسانی که هدف یکسانی دارند فرهنگ ارتباطی بهوجود بیاید.
به گفته این استاد دانشگاه، شیوه آموزشی ما شیوه اقتباسی بوده که از سال 1312 وجود داشته و اکنون نیاز داریم این شیوه به تفکر و تعمق دانشجو منجر شود. آموزش واقعی مبتنی بر تفکر خلاق است. البته تلاش من در این کتاب تنها نگاه نقادانه نبوده بلکه راهکارها نیز در آن بیان شده است. این کتاب نیز مقدمهای برای آغاز این راه است که امیدوارم در آینده منجر به ترسیم مسیر درستی برای دانشگاههای کشور شود.
ملاباشی نیز در بخش دیگری از این نشست طی سخنانی بیان کرد: کاش میشد این کتاب را قبل از خدمت اجرایی مطالعه میکردم تا بهتر میتوانستم تحولات را اجرایی کنم. ما امروز نیازمند آئیننامههای اجرایی موثری هستیم که بتوانیم با آن آرمانها را پیش ببریم و این آرمانها مشمول ارزشهای فرهنگی و اجتماعی هم بشود.
وی با اشاره به ضرورت تالیف و ترجمه آثار دیگر در این حوزه گفت: در این کتاب نیازهای دانشجویان علاوه بر امور رفاهی و آموزشی اشاره شده و اینها نیازهایی هستند که از تشنگی دانستن ناشی میشود. به هر حال امیدواریم که بتوانیم با معاونتهای وزارت علوم ارتباط برقرار کرده و کتاب را در اختیار آنها قرار دهیم.
افشین شریعت نیز در ادامه این نشست با اشاره به ضرورت تحول در دانشگاهها عنوان کرد: بیش از سه دهه از انقلاب میگذرد اما این سئوال همچنان مطرح است که آیا این چیزی بوده که انتظار داشتهایم و چقدر مسئولان دانشگاهی درباره جایگاه خود در این مدت تفکر کردهاند.
وی بیان کرد: دانشگاهها آخرین زنجیرهای است که جامعه میتواند در آن نقش تربیتی و تعاملی داشته باشد. این کتاب میتواند آغازی باشد درباره تحول در دانشگاهها، اساتید و صاحبنظران این حوزه میتوانند از این کتاب بهرهمند شوند. فرصت تحقق این ایدهها باید برای فعالان این حوزه فراهم شود.
سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 12 تا 22 اردیبهشت در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.
نظر شما