مجموعه مقالات «تحلیل گفتمان: رویکردها و روشها» با ویراستاری کن هایلند و برایان پالتریج و با ترجمه محسن نوبخت از سوی انتشارات سمت در سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارائه میشود.
وی افزود: مباحثی که این کتاب تحت پوشش قرار میدهد ارتباط گفتمان با حوزههای مختلفی است. از جمله موضوعات مقالات نیز میتوان به گفتمان و خبر، گفتمان و روایت، گفتمان و قومشناسی، ارتباط گفتمان با حوزه پزشکی و یا تحلیل گفتمان پزشکی، تحلیل گفتمان انتقادی و... اشاره کرد. به عبارتی این کتاب 21 حوزه مختلف را پوشش میدهد.
نوبخت ادامه داد: ویژگی مقالات در روشمند بودن و در عین ایجاز آن است. در هر مقاله ابتدا رویکرد مورد نظر به طور کلی معرفی شده و بخشهای مختلف آن شرح داده میشود. نویسندگان هر مقاله تحقیقات و پژوهشهای قبلی صورت گرفته در معرفی آن رویکرد را نیز به عنوان پیشینه تحقیق معرفی کردهاند. همچنین در هر مقاله با روش هر نظریه معرفی شده در آن مقاله یک مطالعه موردی نیز انجام میشود. در نهایت اینکه جهتگیریهای آینده و مسیری که هرکدام از این رویکردها در پیش دارند، نیز در هر کدام از مقالات کتاب تبیین شده است.
محسن نوبخت، دارای مدرک دکتری زبانشناسی همگانی است و هماکنون به عنوان عضو هیات علمی و دبیر گروه تخصصی زبانشناسی در سازمان مطالعه و تدوین کتاب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) به تحقیق، پژوهش و ترجمه اشتغال دارد.
از میان کتابهای منتشر شده با ترجمه نوبخت میتوان به این عناوین اشاره کرد: «ایدئولوژی و گفتمان» نوشته تئون ای وندایک، «زبان، بافت و متن: ابعاد زبان از منظر نشانهشناسی اجتماعی» نوشته مایکل هلیدی و رقیه حسن، «آشنایی با نشانهشناسی اجتماعی» نوشته تئوون لیوون و «نشانهها: درآمدی بر نشانهشناسی» نوشته تامس آلبرت سیبیاک.
نظر شما