دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹
فعالیت فرهنگی بدون پول هم امکان دارد

علی‌اصغر سیدآبادی؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه‌ریزی در نخستین روز کارگاه‌های فرهنگی ویژه رویدادهای ترویج کتابخوانی در قمصر کاشان، علاوه بر تشریح رویکرد سیدعباس صالحی درباره ترویج کتابخوانی با اشاره به رویکردها و برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارساد اسلامی برای ترویج فرهنگ و کتاب، گفت: فرهنگ با تعامل رشد می‌کند و انجام فعالیت‌های فرهنگی بدون پول هم امکان دارد و می‌توان در قالب گفتگو و تعامل با نهادهای مختلف و مردم از این ظرفیت‌ها برای ترویج کتابخوانی استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نخستین کارگاه برنامه‌ریزی فرهنگی ویژه رویداد ترویج کتابخوانی پیش از ظهر امروز سوم اردیبهشت‌ماه با حضور علی‌اصغر سیدآبادی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه‌ریزی، مصطفی جوادی مقدم، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان، مهدی جمالی‌نژاد، شهردار یزد و جمعی از روسای و معاونان فرهنگی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها در ساختمان شهرداری شهرستان قمصر برگزار شد.
 
در ابتدای این کارگاه، سیدآبادی درباره برنامه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهمیت مشارکت شهرستان‌ها در حوزه ترویج کتابخوانی، گفت: رویکرد‌ها و برنامه‌های سیدعباس صالحی چند ویژگی دارد؛ نخست اینکه در بخش‌های زیادی از برنامه‌های وزیر بر اهمیت شهرها تاکید شده است زیرا شهرها واحدهای مستقل هستند و از ظرفیت قابل توجهی برخوردارند.
 
وی ادامه داد: برنامه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کتابخوانی صرفا وابسته به نهادهای دولتی نیست و بر مشارکت نهادهای مختلف ازجمله شهرداری‌ها، انجمن‌ها بر بخش‌های خصوصی تاکید شده است. علاوه بر این در برنامه‌های ترویج کتابخوانی به سرمایه‌ها و امکانات منطقه‌ای نیز توجه شده است، به همین دلیل تاکید داریم که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی چه نقشی را برای خود تعریف کنند و باید کمک کنیم فضای فرهنگی افزایش پیدا کند و مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جریان، مدیریتی تسهیل‌کننده است.


 
سیدآبادی با اشاره به وجود موانع مختلف بر سر راه فعالان فرهنگی، افزود: باتوجه به رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش ادارات به‌عنوان هماهنگ‌کننده و متولی در امر کتابخوانی براساس رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بااهمیت است. با توجه به بودجه‌های فرهنگ و گسترش فرهنگ و هنر به نظر می‌رسد که دیگر امکان مدیریت فرهنگی در ابعاد محدود وجود ندارد و به همین دلیل باید تلاش کنیم فرهنگ بالاتر از دستگاه حاکمیتی نقش ایفا کند و هیچ جایی نباشد که فعالیت فرهنگی جریان نداشته باشد.
 
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه‌ریزی، یادآور شد: بارها از سوی فعالان و مسئولان فرهنگی تاکید شده که هیچ حوزه‌ای در صنعت نمی‌شناسیم که با کتاب بی‌ارتباط باشند، کتاب پایدارترین میراث بشر است و اگر به‌دنبال توسعه همه‌جانبه هستیم باید به توسعه دانش و کتابخوانی توجه کنیم.
 
سیدآبادی ادامه داد: همه حوزه‌ها می‌توانند فرهنگی یا غیرفرهنگی اداره شوند، خوشبختانه تجربه اجرای چند رویداد فرهنگی از جمله پایتخت کتاب اجرای مدیریت فرهنگی را به نمایش گذاشته است.
 
این مقام مسئول با اشاره به برنامه صالحی در حوزه کتابخوانی گفت: برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هشت کلان‌پروژه صورت‌بندی شده است و موضوع گفت‌وگو چتر پوششی همه برنامه‌های وزیر است. تقویت ظرفیت‌های مردمی فرهنگ و هنر و واگذاری اختیارات به استان‌ها، راه‌اندازی گذرگاه‌ها، خیابان‌ها و بازارهای فرهنگ و هنر از جمله این طرح‌هاست.
 
سیدآبادی ادامه داد: نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد گذرگاه فرهنگ و هنر نیست و نخستین گذرگاه فرهنگ و هنر کشور در یزد با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری ایجاد شد به عبارت دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فقط تسهیلاتی را برای ایجاد کسب و کار در این گذرگاه‌ها در اختیار قرار می‌دهد.
 
دبیر طرح پایتخت کتاب افزود: ایجاد قطب‌های فرهنگ و هنر به‌‌عنوان یکی دیگر از طرح‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که پیش‌بینی می‌شود نخستین عضو فرهنگ و هنر نیمه اول سالجاری به بهره‌برداری برسد.
 
سیدآبادی بیان کرد: عمومی‌سازی دسترسی فرهنگی از دیگر برنامه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ذیل آن پروژه‌های مختلفی تعریف شده و مهم‌ترین برنامه افزایش فضاهای فرهنگی است. پرسش اصلی در این پروژه این است که چطور فضاهای فرهنگی را افزایش دهیم. به‌عنوان مثال موضوع تبدیل خانه‌های سنتی به هتل در یزد و کاشان در قالب این پروژه می‌گنجد. خانه نویسندگان و مشاهیر نیز ظرفیت قابل‌توجهی برای تبدیل شدن به فضای فرهنگی دارند و برای تحقق این هدف نقش ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهمیت است.
 
در ادامه این کارگاه سیدآبادی در پاسخ به سوالات برخی از روسا و معاونان فرهنگی ادارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها به لزوم فداکاری و جلب مشارکت نهادهای مختلف از جمله بخش خصوصی و شهرداری‌ها در انجام پروژه‌های مختلف فرهنگی تاکید کرد.
 
سیدآبادی همچنین با بیان این مطلب که بدون پول نیز می‌توان کار فرهنگی کرد بر اهمیت گفت‌وگو و تعامل و همچنین توانایی رایزنی تاکید کرد.
 
در ادامه این کارگاه مهدی جمالی‌نژاد، شهردار یزد  با اشاره به مفاهیم جدید درباره اداره و مدیریت شهرها، گفت: مسائل فرهنگی در مدیریت شهرهایی که به‌دنبال گفتمان‌های جدید هستند بسیار بااهمیت است، تحقق شهرهای دانش‌محور در گروی توجه به شالوده‌های فرهنگی، اجتماعی و نوآوری‌هاست.
 
وی افزود: یزد بیش از 400 سال پیش به شهر قنات، قنوت و قناعت و همچنین دارالعباد و دارالعلم شهره بوده است. یزد در طبیعت و تاریخ ریشه دارد باتوجه به ویژگی‌های شهر یزد در نظر داریم تا گذرگاه‌های مختلف از جمله گذرگاه دانش و صنایع‌دستی را ایجاد کنیم و در این زمینه نخستین گذر فرهنگ و هنر باعنوان مازاری‌ها اواخر سال گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها