چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۳
جزییات همکاری‌های گسترده فرهنگی میان ایران و عراق بررسی شد

هیات ایرانی و عراقی با سرپرستی وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و فرهنگ، گردشگری و آثار تاریخی عراق جزییات همکاری های گسترده فرهنگی را بررسی کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید‌عباس صالحی و فریاد راوندوزی پس از این مذاکرات که با حضور هیات‌های دو کشور برگزار شد، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک محورهای مذاکرات و توافقات انجام شده را تشریح کردند.
 
سید‌عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کنفرانس خبری پیروزی‌های اخیر دولت و ملت عراق در غلبه بر فتنه داعش و تکفیری‌ها که به مدد همت دولت، فداکاری ملت و فتوا و حمایت مرجعیت عالی عراق به دست آمد را تبریک گفت.
 
وی همچنین با تقدیر از تجربه مردمسالاری در عراق در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور‌(٢٢ اردیبهشت) گفت: بدون شک این تجربه ارزشمند می‌تواند برای ملت‌های منطقه تجربه‌ای آموزنده و قابل توجه باشد.
 
صالحی ابراز امیدواری کرد، دیدارها و مذاکرات جاری میان دو طرف در حوزه فرهنگ، نقطه عطفی در همکاری‌های دو جانبه در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و گردشگری باشد.
 
وزیر فرهنگ عراق نیز روابط دو کشور را علاوه بر بُعد سیاسی در بُعد فرهنگی  راهبردی خواند و گفت: به دلیل اشتراکات عمیق تاریخی و فرهنگی میان دو کشور روابط فی ما بین حتی در بخش گردشگری نیز راهبردی شده است و نمونه آن زیارت عظیم اربعین است.
 
وی با اشاره به مذاکرات دو طرف گفت: در بسیاری از زمینه‌ها برای تقویت همکاری‌های فرهنگی به نقطه نظرات مشترک رسیدیم و برای برنامه‌ریزی عملی در این زمینه یک کمیته مشترک تشکیل شد.
 
رواندوزی ادامه داد در حوزه‌های سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، کتاب و نشر، شبکه‌های اجتماعی و ایجاد یک اتاق فکر مشترک برای طراحی راهبردی زمینه‌های همکاری، تفاهم کردیم.
 
به گفته وی، همکاری در زمینه تبادل تجربیات در بخش آثار تاریخی و گردشگری و حمایت از ثبت بین‌المللی آثار کشورهای یکدیگر از دیگر محورهای توافقات نشست امروز هیات‌های دو کشور بود.
 
توافق بر سر بازنگری تفاهمنامه امضا شده میان دو کشور در زمینه گردشگری با توجه به تغییر شرایط در طول 10 سال گذشته با هدف رفع اشکالات موجود و تسهیل امور زائران و مسافران دو کشور یکی از مهمترین محورهای مذاکرات هیات‌های دو کشور بود.
 
همکاری در بخش نشر و بازار کتاب  و نیز فرایندهای تولیدات فرهنگی و مشارکت فعال‌تر در نمایشگاه‌های کتاب و رویدادهای هنری دیگر، ترمیم آثار تاریخی بویژه آثار آسیب دیده عراق در دوران اشغال آمریکا و هجوم تروریست‌های تکفیری، مقابله با قاچاق عتیقه، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک، کمک ایران به برپایی کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف هنری از دیگر محورهای مورد توافق طرفین است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از مذاکرات امروز با همتای عراقی خود از نمایشگاه دایمی هنرهای تجمسی در محل وزارت فرهنگ عراق بازدید و با آثار قدیم و جدید هنرمندان عراقی از نزدیک آشنا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها