شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۷
کتاب‌هاي چاپي تبدیل به یک کالای لوکس شده است

اتحادیه ملی آموزش‌ و‌‌ پرورش بریتانیا به تازگی اعلام کرده که کتاب در مدارس و کتابخانه‌های عمومی این کشور در حال تبدیل شدن به یک کالای لوکس است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بلفاست تلگراف - اتحادیه ملی آموزش‌ و‌‌ پرورش بریتانیا (NEU) به تازگی در کنفرانس سالیانه‌ خود آمارهای نگران کننده‌ای از وضعیت کتابخانه‌ها در انگلستان و سایر کشورهای جهان ارائه کرده است.

این اتحادیه در گزارش خود عنوان کرده که کتاب در جامعه انگلیس در حال تبدیل به یک کالای لوکس و گران قیمت است که قشر کم‌درآمد و متوسط قادر به تهیه آن نیستند و مجبورند آن را از کتابخانه‌ها به امانت بگیرند. در این گزارش همچنین از کاهش بودجه‌ کتابخانه‌های دولتی در این کشور انتقاد شده است. اتحادیه ملی آموزش‌ و‌‌ پرورش بریتانیا در اصل یک نهاد اقتصادی دولتی است که در زمینه بررسی بودجه‌ آموزشی مدارس و سازمان‌های فرهنگی مثل کتابخانه‌ها فعالیت می‌کند.

در اختتامیه کنفرانس سالیانه این اتحادیه که ماه آوریل در شهر برایتون انگلستان برگزار شد، گزارشی از وضعیت کتابخانه‌های این کشور در طول یک دهه گذشته ارائه شد. در این گزارش کتابخانه‌ها بازوهای هر جامعه‌ای معرفی شد که در حال ضعیف شدن هستند.

جنیفر لیت، نماینده سامرست در این کنفرانس به دنیای دیجیتال کتاب‌ها اشاره کرد که هر روز در حال نابود کردن کتاب‌های چاپی هستند. وی گفت: «امروز شاهد این هستیم که در مدارس به جای کتاب به کتاب‌های الکترونیک توجه می‌شود و خود کتاب‌های چاپی تبدیل به یک کالای لوکس در مدارس و منازل شده‌اند که حتی خیلی از خانواده‌ها به خاطر گران بودن آن قادر به تهیه نیستند.»

طبق آمارهای ارائه شده در کنفرانس سالیانه اتحادیه ملی آموزش‌ و‌‌ پرورش بریتانیا در حال حاضر 900 کتابخانه عمومی در انگلستان فعالیت می‌کنند که نسبت به تعداد آن در طول یک دهه گذشته عدد کمی محسوب می‌شود. به گفته جاناتان ردیفورد، سخنگوی این اتحادیه یکی از برنامه‌های اصلی ایجاد فرصت برابر برای دانش‌آموزان برای دسترسی به کتاب است. وی گفت: «در صورتی یک جامعه‌ می‌تواند پیشرفت مطلوبی داشته باشد که مدارس خوبی داشته باشد و اگر کتاب در مدارس پیدا نشود نمی‌توان به دستیابی این هدف امیدوار بود.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها