دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۸
منطقه‌های تهران را شبیه «ذوزنقه» می‌دیدم

مجموعه داستان به‌هم پیوسته «ذوزنقه» اولین اثر داستانی محمدجعفر حکیمی است و از مشخصه‌های اصلی این مجموعه می‌توان به داستان‌های شهری و اقلیمی به موازات هم اشاره کرد.

محمدجعفر حکیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره نخستین اثر خود مجموعه‌ داستان‌های به‌هم پیوسته به نام «ذوزنقه» گفت: ایده اولیه من شهر تهران بود. من با نقشه تهران زیاد سروکار داشتم و همیشه به نظرم شبیه کله گاو می‌آمد. روی منطقه‌های تهران که دقت می‌کردم آن‌ها را شبیه به ذوزنقه می‌دیدم و منطقه‌ای مستطیل‌شکل پیدا نمی‌کردم. من اصالتا شمالی هستم بنابراین این ایده را به سر ِگاوی که رم کرده است ربط دادم که نتیجه‌اش کتابی شد که می‌بینید.
 
وی افزود: در قسمت شهری این داستان‌ها دو شخصیت اصلی وجود دارد که خواهر و برادرند. برادر درگیر پروژه معماری است که دچار مشکلاتی می‌شود و می‌خواهد به مازندران نزد پدربزرگش برگردد. ارتباط این داستان‌ها جغرافیایی است و از لحاظ فرم داستان‌های شهری و روستایی را کنار هم گذاشته‌ام.
 
این نویسنده درباره تجربه زیسته خود و استفاده از آن در داستان‌نویسی گفت: من از 6 سالگی در تهران زندگی می‌کنم اما از تجربه زیسته‌ام در شمال هم کمک گرفته‌ام و سعی کرده‌‌ام از اقلیم مازندران فرهنگ بومی و فعالیت‌هایی مانند کشاورزی نیز در پرداخت داستانم استفاده کنم.


 
حکیمی درباره مجموعه داستان «ذوزنقه» گفت: این مجموعه مشتمل بر 19 داستان است از اواخر دوران دانشجویی در سال 88 زمانی که در کارگاه داستان‌نویسی محمد محمدعلی شرکت می‌کردم شروع به نوشتن آن کردم. البته در کارگاه داستان حسین سناپور هم شرکت کرده‌ام اما در آن زمان بیشتر داستان‌های این مجموعه را نوشته بودم. فرم کلاس به این صورت بود که در آن فرم و مکتبی برای نوشتن تعیین می‌شد و ما درباره‌اش داستان می‌نوشتیم و داستان‌ها در کلاس نقد و بررسی می‌شد.
 
محمدجعفر حکیمی درباره کار تازه خود گفت: در حال نوشتن رمانی هستم که در آن هم فرم شهری و روستایی را در کنار هم آورده‌ام.
 
گفتنی است مجموعه داستان به هم پیوسته «ذوزنقه» نوشته محمدجعفر حکیمی در شمارگان 500 نسخه به تازگی از سوی انتشارات پل با قیمت 18هزارتومان راهی بازار کتاب شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها