چهارشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹
اعلام اسامی داوران حواشی و دلخوری‌هایی به همراه دارد

سیدعلی کاشفی خوانساری معتقد است دلیل اصلی اعلام نشدن اسم داوران در جایزه کتاب سال عدم رضایت داوران است چراکه در فضاهای حرفه‌ای و دانشگاهی اعلام این اسامی می‌تواند حواشی و دلخوری‌هایی برای داوران به همراه داشته باشد، اما دلیل قابل قبولی نیست.

سیدعلی کاشفی خوانساری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جایزه کتاب‌ سال جمهوری اسلامی ایران گفت: این جایزه مهمترین جایزه فرهنگ در کشور ماست، هیچ جایزه‌ای با این عمر و سابقه و در این سطح که با حضور و امضای رئیس جمهور اعطا شود در کشورمان نداریم، در تمام کشورهای دنیا در کنار جوایز مختلف خصوصی و مدنی جوایز رسمی و نشان‌های دولتی و القاب و عناوین ملی وجود دارد که توسط دولت‌ها اعطا می‌شود.
 
وی در ادامه بیان کرد: جایزه کتاب سال سلطنتی ایران که پس از انقلاب با عنوان جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی به کارش ادامه داد، جایزه‌ای جامع، قدیمی و معتبر است که حداقل در کشورهای همسایه و منطقه نمونه و مشابهی ندارد. با این حال متاسفانه در سال‌های اخیر با دلایلی همچون تقویت جوایز غیردولتی یا کاهش هزینه‌ها ناخواسته در مسیر تضعیف این جایزه گام‌هایی برداشته شده است.

کاشفی خوانساری، یکی از مسائل این جایزه را عدم اعلام اسامی داوران عنوان کرد و گفت: گرچه مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چند سال گذشته، هرساله وعده اعلام اسامی را داده‌اند اما هیچگاه این وعده عملی نشده است. البته دلیل اصلی این امر می‌تواند عدم رضایت داوران باشد چراکه در فضاهای حرفه‌ای و دانشگاهی اعلام این اسامی می‌تواند حواشی و دلخوری‌هایی برای داوران به همراه داشته باشد، اما دلیل قابل قبولی نیست. امروزه بسیاری از جشنواره‌های خصوصی و دولتی اسامی داوران خود را اعلام می‌کنند و آماده پاسخگویی پرسش‌های احتمالی درباره صلاحیت علمی داوران و بی‌طرفی آن‌ها هستند و از پاسخگویی پرهیز نمی‌کنند. داوران هم پیش‌تر می‌دانند که اگر چنین مسئولیتی را پذیرفته‌اند اسامی آن‌ها اعلام خواهد شد.
 
این پژوهشگر همچنین به بخش کودک و نوجوان جایزه کتاب سال اشاره کرد و گفت: نکته دیگر درباره کتاب سال، آب رفتن مرحله به مرحله آن در بخش ادبیات کودک و نوجوان است که می‌تواند ناشی از مشکلات مالی یا کم اهمیت تلقی کردن ادبیات کودک و نوجوان باشد. در دهه قبل ادبیات کودک و نوجوان شامل 5 زیرگروه بود و در هر زیرگروه یک کتاب سال کودک و یک کتاب سال نوجوان برگزیده می‌شد و به این ترتیب هر جایزه کتاب سال حدود 10 کتاب برگزیده از میان کتاب‌های کودک و نوجوان داشت، اما امسال این جایزه هیچ برگزیده‌ای در بخش کتاب کودک و نوجوان نداشت و این مساله با سیاست‌های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که توجه جدی به مخاطبان کودک و نوجوان و فرهنگ‌سازی برای مطالعه از سنین پایین است، تعارض دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها