دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۷
برانکو ایوانکویچ: مشکل کتاب نخواندن جهانی است

سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس گفت: متاسفانه این روزها بچه‌ها بیشتر با گوشی‌های هوشمند درگیر هستند؛ اما جوانان باید این را بدانند که بدون شک، هیچ چیزی نمی‌تواند جای کتاب را بگیرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،‌ برانکو ایوانکویچ سرمربی پرسپولیس با حضور در برنامه «کتاب‌باز» مهمان این هفته سروش صحت بود و در گفت‌وگویی متفاوت به سوالات صحت پاسخ داد. برانکو حضور در کتاب باز را با ایفای نقش راوی آغاز کرد و قصه معروف شنل قرمزی را برای مخاطبان این برنامه تعریف کرد.

مربی تیم فوتبال پرسپولیس با اشاره به یادگیر زبان فارسی در سال‌های حضورش در ایران گفت: فارسی حرف زدنم خوب نیست؛ اما مترجم دارم و فارسی را زمانی که نیاز دارم، استفاده می‌کنم. وقتی دیگر حس می‌کنم نباید چیزی را متوجه شوم، آن موقع صحبت نمی‌کنم اما بازیکنان را اینطوری نمی‌توانم فریب بدهم.

ایوانکویچ در جواب سوال سروش صحت که آیا برای فرزندان‌تان قصه تعریف می‌کردید یا خیر، پاسخ داد: نه این کار را انجام نمی‌دادم؛ چراکه خیلی این فرصت را نداشتم و فقط فرزندانم را موقع خواب نوازش می‌کردم. این کار بر عهده همسرم بود. همیشه رفتن به رختخواب برای بچه‌ها حس خوبی نبود، به همین دلیل مادرشان قصه می‌گفت و کتاب می‌خواند و من هم پدر خوبی بودم.
 
وی ادامه داد: امروز متاسفم که چرا همیشه تمام دغدغه‌هایم فوتبال بوده است و برای بچه‌ها کتاب نخوانده‌ام. متاسف هستم اما این سرنوشت من بوده است. درواقع فوتبال، من و خانواده‌ام را خیلی درگیر کار کرد. همسر من هم ورزشکار بود و بچه‌های من نیز در چنین فضای ورزشی بزرگ شده‌اند؛ اما خب این طبیعی است که وقتی به سن و سالی می‌رسیم، حسرت روزهای گذشته را می‌خوریم که خیلی به بچه‌ها توجه نداشتیم. خیلی از مردم سعی می‌کنند وقتی نوه‌دار شدند، این رو جبران کنند؛ اما متاسفانه هنوز پدربزرگ هم نشدم!
 
برانکو در معرفی افراد کتابخوان خانواده‌اش گفت: من همیشه دنبال کتاب‌های تخصصی بودم اما همسرم رمان خیلی دوست دارد. متاسفانه این روزها بچه‌ها بیشتر با گوشی‌های هوشمند درگیر هستند؛ اما جوانان باید این را بدانند که بدون شک، هیچ چیزی نمی‌تواند جای کتاب را بگیرد.
 

وی با اشاره به مشکل کتاب نخوانی در سراسر دنیا اظهار کرد: مشکل کتاب نخواندن مختص ایران نیست و متاسفانه این یک مشکل جهانی است و همه درگیرش هستند. دوباره تکرار می‌کنم که هیچ چیزی نمی‌تواند جای کتاب را بگیرد. ما باید این را بدانیم که به قدری سود و اطلاعات ارزشمند در کتاب است که هیچ گوشی موبایلی نمی‌تواند جای آن را بگیرد.  برای مثال شما کتابی در مورد مقابله با استرس می‌خوانید؛ اما خود گوشی موبایل عامل به وجود آمدن استرس است.

مربی قرمزپوشان پایتخت در توضیح این نکته که چرا هواداران لقب پروفسور را برای او انتخاب کرده‌اند، گفت: من پرفسور رشته حرکت‌شناسی هستم و فوق لیسانس فوتبال دارم. پنج سال در مدرسه معلمی کرده‌ام و استاد فرهنگ سلامتی هستم. در فوتبال هم بالاترین مدرک موجود در دنیا را دارم.

برانکو در بخش پایانی صحبت‌هایش در توضیح چگونگی علاقه‌اش به کتاب و کتابخوانی گفت: از همان دوران کودکی و مدرسه شروع به کتاب خواندن کردم. البته طبیعی بود که برخی از این کتاب‌ها مربوط به درس و مدرسه باشد؛ اما یک سری کتاب‌های ادبی هم از نویسندگان خارجی بود که در مقطع متوسطه آنها را می‌خواندم. مخصوصا از کتاب‌های ادبیات کلاسیک. البته من رشته تجربی خوانده‌ام، اما در کنار مطالعات تحصیلی، مطالعه ادبی هم داشتم.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
    این بنده خدا نمی دونه کتاب چیه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها