شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲
محمدسرور مولایی از خطاب‌های دیوان سنایی می‌گوید

سلسله درس‌گفتارهای سنایی حدود یک‌سالی است که در شهر کتاب بهشتی در حال برگزاری است. در این جلسات به‌بحث درباره سبک و سیاق اشعار سنایی پرداخته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، چهاردهمین نشست از مجموعه «درس‌گفتارهایی درباره سنایی» در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزار می‌شود.

در شعر کهن فارسی گفت‌وگوی شاعر با خودش، نمونه‌های بسیاری ندارد، ولی این‌گونه خطاب‌ها در دیوان حکیم سنایی‌غزنوی بسامد بالایی دارد. بیش از سی مورد از قصیده‌ها، غزل‌ها و قطعه‌های او با «ای سنایی» آغاز می‌شود. این اشعار که از نکته‌های معرفتی، انتقادی و ... سرشار است، در‌عین‌ حال‌که به‌گونه‌ای نقد حال شاعر به شمار می‌رود، قابلیت تعمیم به دیگران، چه در زمان او و چه پس از او نیز دارد و جایگاه ویژه‌ای در شناخت بهتر ما از حکیم غزنه را فراهم می‌کند.



چهاردهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سنایی به «ای سنایی» اختصاص دارد. در این نشست محمدسرور مولایی سخنرانی خواهد کرد. محمدسرور مولایی، یکی از اندیشمندان بزرگ افغانستان است که آثار ارزشمندی در قلمرو زبان و ادب پارسی و تاریخ‌ و فرهنگ کشور نگاشته یا تصحیح و ویرایش کرده است. افزون‌بر آن، آثار متعددی در زمینه‌های مولوی‌پژوهی، بیدل‌پژوهی و بازنشر آثار خواجه عبدالله انصاری هروی را در کارنامه ادبی خود  دارد.

نشست «ای سنایی»  چهارشنبه ۴ بهمن  ساعت ۱۶:۳۰ در مرکز فرهنگی شهرکتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها