وی ادامه داد: این نمایشگاه به همت شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد سرخس و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سرخس برپا میشود. این در حالی است که هرچند این منطقه از پشتوانههای فرهنگی غنی برخوردار است؛ اما نیازمند بستههای فرهنگی نیز هست.
این مقام مسئول با اشاره به توجه ویژه مدیرعامل شرکت پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد به مسائل فرهنگی تاکید کرد: طی دو سال گذشته با حضور مهندس سید مجید منبتی، مدیرعامل شرکت پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد، انجام فعالیتهای فرهنگی با قوت بیشتری پیگیری میشود. این موضوع همواره با همکاری ابوالفضل نعمتی رییس اداره روابط عمومی پالایشگاه واداره فرهنگ و ارشاد در طول سال مدنظرقرار رفته است. مدیریت پالایشگاه با تخصیص بُن برای کارکنان و تخفیف 20 درصد برای بازدیدکندگان از برگزاری نمایشگاه حمایت میکند.
رییس اداره فرهنگ افزود: فرماندار شهرستان سرخس حسین سنجرانی از جمله مشوقین ایشان در برنامههای فرهنگی و هنری و ایجاد تنوع و تحول در این حوزه در سطح شهرستان بودهاند.
نوری با اشاره به نوآوری برگزارکنندگان سیزدهمین دوره نمایشگاه بزرگ کتاب سرخس ادامه داد: نخستینبار، 20 درصد از برگزاری نمایشگاه به تنها ناشر سرخس واگذار شده که به همراه ناشران تهرانی نیز در این اتفاق بزرگ مشارکت داشته باشند.
ایشان اذعان داشتند که برای تقویت پایههای نشر و فرهنگ کتابخوانی در منطقه سرخس با کتابفروشان برای درخواست مجوز نشر و تلاش فروشندگان لوازمالتحریر برای تغییر کاربری و ایجاد کتابفروشی گفتوگوهایی انجام شده است.
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرخس با اشاره به برگزاری نخستین دوره «شبهای فرهنگی سرخس» گفت: با توجه به رایزنیهای انجام شده با مسئولان شرکت پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد، مقرر شد تا نخستین دوره «شبهای فرهنگی سرخس» در جهت ایجاد فضای فرهنگی و هنری با حضور اساتید کشوری و استانی برگزار شود. این برنامه ها با استقبال معاونت فرهنگی مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی، یوسف امینی روبرو شد بدستور ایشان خانم ملیحه بذری کارشناس امورشعر و داستان این اداره کل برنامه ها وهماهنگیهایی برای ده روز فرهنگی طرح ریزی و هماهنگ کردند. این برنامه های فرهنگی از 21 دیماه آغاز شد.
نوری در تشریح برنامههای شبهای فرهنگی سرخس افزود: «شبهای فرهنگی سرخس» با برگزاری شب شعری که با حضور مهمانان و شخصیتهای کشوری، استانی و محلی آغاز شد، مورد استقبال مردم قرار گرفت. در این شب شعر چهرههایی همچون سعید بیابانکی، قاسم رفیعا، امیر برزگرخراسانی ومحمد نیک از پیشکسوتان شعر خراسان، جلیل فخرایی، روزنامهنگار و محمد حیدری پیشکسوت حوزه شعر و ادب و روزنامه نگار حضور داشتند.
وی ادامه داد: با توجه به ارتباط و همجواری دو شهر سرخس و فریمان زادگاه شهید مرتضی مطهری، هنرمندان فریمانی نیز در برگزاری یکی از «شبهای فرهنگی سرخس» به نام شب دوستی فرهنگی سرخس و فریمان هنرمندان فریمانی برنامههایی مانند موسیقی سنتی و پاپ و نمایش تئاتر و استند آپ کمدی مشارکت کردند . برنامه «شبهای فرهنگی سرخس» تا سی دیماه جمعه هفته جاری ادامه دارد. دریکی دیگر از شبها نیز آئین «گل محمدی» با حضور هنرمندان استان خراسان شمالی به همراه رقص چوب برگزار گردید.
این برنامههای مفید فرهنگی در شب دیگری با موضوع «عصر داستان» با حضور مهمان ویژه کشوری از جمله حسن محمودی، داستان نویس و منتقد و روزنامه نگار و دو مهمان استانی، حسین لعل بذری و سید وحید حسینی از مشهد برگزار شد. در این شب با توجه به استقبال دانش آموزان نوعی کارگاه استعداد یابی توسط این مهمانان و ایجاد حس قصه نویسی و شجاعت انتقال احساس بر روی کاغذ در نوجوانان از سوی نویسنده مجموعه داستان «از چهارده سالگی میترسم»، انجام گردید .
نوری افزود: شبهای در پیش فرهنگی با موضوعاتی همچون مسابقه مشاعره با دعوت از شاعران استانی و شبی با عطار با حضور دکتر قیامتی و اجرای گروه موسیقی سنتی محلی سرخس و «شب شعر» دیگری نیز با حضور بیژن ارژن و جواد گنجعلی برگزار میشود.
وی افزود: سرخس، میتواند بهعنوان دروازه فرهنگی در منطقه شمال شرق ایران شناخته شود. این شهرستان بدلیل قرار گرفتن در همسایگی سه کشور ایران و ترکمنستان و افغانستان ازجهت اشاعه فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی از اهمیت ویژهای برخوردار است اما متاسفاته مسائل فرهنگی نیز بدلیل کم توجهی مسئولان بمانند دیگر موارد مورد کم لطفی قرار گرفته است.
این مدیر فرهنگی ادامه داد: ساختمان اداره فرهنگ و ارشاد سرخس که از سال 85 کلنگ زنی شده است با گذشت یک دهه هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است. این ساختمان با حدود 80 درصد پیشرفت با توجه بهکمبود بودجه با رشد بسیار کندی روبروست که این خود باعث استهلاک ساختمان به مرور زمان شده است و ازجمله دیگر مشکلات گسترش کتابفروشیها، سالهاست که ابتر مانده است. بیشتر کتابفروشیهای شهر سرخس، به فروش لوازم التحریر و کتابهای کمک آموزشی مشغولند.
او تاکید کرد: میطلبد با نگاه ویژه خیرین فرهنگی مرکز کشور زمینه تقویت کتابفروشیها ایجاد شود.
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرخس با اشاره به تاثیر برگزاری «شبهای فرهنگی سرخس» گفت: حاشیه آشنایی با نخبگان کشوری و استانی برنامه «شبهای فرهنگی سرخس» از جریان اصلی آن برای من بهعنوان مجری این برنامه ها موثرتر واقع شده است؛ چراکه به واسطه برگزاری این برنامه از تجارب مهمانان استفاده میکنم و برای برگزاری کارگا ه های آموزشی داستان نویسی و شهر و نمایش هماهنگی هایی ایجاد می شود، بهعبارت دیگر از راه رفته آنها میپرسم و راهنمایی میخواهم که برای فرهنگ و هنر و ادب زادگاه خود چه کنم؟
نظر شما