سعید باستانی؛ سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی معتقد است به دلیل پیوستگی صنعت چاپ با حوزه فرهنگ باید از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشد.
وی افزود: اگرچه مالیات بر ارزش افزوده نوعی سیاستگذاری کلان در رویدادهای اقتصادی کشور است و هدف اصلی آن محدود کردن یا گسترش یک محصول، کالا یا خدمات است اما از آنجایی که صنعت چاپ به عنوان یک صنعت مادر و فراگیر برای دیگر صنایع به خصوص حوزه فرهنگ است باید، در زمره معافیت از مالیات بر ارزش افزوده قرار گیرد.
باستانی با اشاره به چرایی دریافت مالیات بر ارزش افزوده توضیح داد: اگر در کشور بخواهیم برای کاری محدودیت ایجاد کنیم، مالیات بر ارزش افزوده را از او دریافت میکنند و از آنجایی که این مالیات از مصرفکننده دریافت میشود، به عنوان مثال برای نمک مالیات ارزش بر افزوده در نظر میگیرند، زیرا اگر مصرف نمک افزایش پیدا کند در بخش درمان و دارو باید هزینه کرد و این کار را انجام میدهند تا مصرف آن کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: اما در یکسری کارها باید در مالیات بر ارزش افزوده کاهش داشته باشیم که یکی از آن حوزه ها مقوله فرهنگ است از آنجایی که میخواهیم فرهنگ در حوزههای مختلف بسط و گسترش پیدا کند، معتقدم نباید مالیات بر ارزش افزوده بگیریم.
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مقوله فرهنگ باید ابتدا حلقه فرهنگ تعریف شود،گفت: در بحث کتابخوانی از مواد اولیه شامل کاغذ و مرکب تا لیتوگرافی، ماشین آلات چاپ ، صحافی و کتابفروشی تمام این زنجیره باید از مالیات بر ارزش افزوده معاف باشد و نمیتوانیم بگوییم کاغذ، چاپخانهدار یا کتابفروش را از مالیات معاف نمیکنیم، در غیر این صورت سیاستگذاری در حوزه فرهنگ و کتابخوانی معنی ندارد.
باستانی یادآور شد: به دلیل پیوستگی و همبستگی صنعت چاپ با حوزه کتاب و نشر، معتقد هستم که فعالان این حوزه نیز باید از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشند و کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با این رویکرد از حوزه چاپ حمایت میکند و در جلسات و نشستهایی که با دستاندرکاران و فعالان این حوزه داریم، تلاش میکنیم اقدامات لازم در این زمینه را دنبال کنیم.
بهرهمندی چاپ از ویژگیهای صنعت
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر صحبتهای خود، به موضوع واسپاری بخش سختافزاری صنعت چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و گفت: کمیسیون صنایع چند سال پیش از مرکز پژوهشهای مجلس درخواست کرد تا برای موضوع صنعتی شدن این حوزه، راهکاری ارائه دهد، به دنبال آن نشستی برگزار شد و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در مرحله اول متولی بخش عملیاتی و صنعتی چاپ وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد.
وی ادامه داد: در نشستهای مختلفی که به صورت مستمر با فعالان و نمایندگان دو وزارتخانه مرتبط با صنعت چاپ برگزار شد، قرار بر این شد که بعد از واسپاری برخی خدمات در این حوزه، در مرحله دوم صنعت چاپ کمکم از ارشاد جدا شود و به صورت کامل به این وزارت صنعت، معدن و تجارت ملحق شود.
باستانی با اشاره به اقدامات پیش روی کمیسیون صنایع در این زمینه توضیح داد: در یکی ـ دو هفته آینده جلسهای برگزار میشود و روش کاری جدا شدن صنعت چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به صورت کامل تحویل دولت میشود تا در این زمینه دو وزارتخانه مرتبط با فعالیتهای پیش روی خود آشنا شوند.
به گفته وی، وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت همچنین تشکلهای صنعت چاپ، موافق اجرایی شدن این موضوع هستند و امیدواریم بتوانیم به زودی خبر خوبی به اهالی چاپ بدهیم. اما نکته اینجا است که کار باید به گونهای انجام شود که تشکلهای چاپ و اصناف کمتر دچار سردرگمی شوند.
بهرهمندی چاپ از تسهیلات صنعت
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در صورت نهایی شدن این موضوع، فقط نظارت بر محتوا بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود، گفت: به دلیل اهمیتی که بخش محتوا دارد، نمیتوان موضوع نظارتی را نادیده گرفت اما غیر از آن تمام موارد دیگر به وزارت صنعت سپرده میشود تا به عنوان یک صنعت، به صنعت چاپ نگاه شود.
وی ادامه داد: زمانی که چاپ به عنوان یک صنعت شناخته شود، پیگیری مشکلات و خواستههای اصناف از طریق کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی انجام میشود، همچنین اقداماتی که در حوزه وام و تسهیلات بانکی انجام میدهند نیز مطابق شرایط وزارت صنعت خواهد شد.
باستانی همچنین درباره اختصاص بودجه به صنعت چاپ،گفت: با صنعتی شدن چاپ هر بودجهای که به صنایع تعلق بگیرد به چاپ هم اعطا میشود و هدف ما این است که وقتی به عنوان یک صنعت به چاپ نگاه کردیم فعالان این حوزه بتوانند از مزایای صنایع دیگر بهرهمند شود.
وی یادآور شد: در سال گذشته حدود 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات به حوزه صنعت پرداخت شد اما فعالان چاپ کشور نتوانستند هیچ مبلغی بگیرند چون به عنوان یک صنعت در قانون دیده نشدهاند و جایگاه صنعتی نداشتند، در صورتی که صنعت چاپ زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرارگیرد چاپ از تمام مواهب حوزه صنعت بهرهمند خواهند شد.
نظر شما