چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۹
ترویج کتاب یک خیریه مادر است

محسن جوادی در اختتامیه جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی، ترویج کتاب را نوعی بخشندگی و ترویج حیات خواند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، چهارمین جشنواره  تقدیر از مروجان کتابخوانی، امروز چهارشنبه 24 آبان‌ماه، مصادف با روز کتاب و کتابخوانی و با حضور محسن جوادی؛ معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب و دبیر هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و علی‌اصغر سیدآبادی مدیرکل دفتر مطالعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن غدیر کانون پرورش فکری کودک و نوجوان به کار خود خاتمه داد.

محسن جوادی؛ معاون فرهنگی وزارت ارشاد امروز در اختتامیه چهارمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی ضمن تسلیت جانباختگان حادثه زلزله کرمانشاه گفت: ترویج کتاب نوعی بخشندگی جان، بخشش و ترویج حیات است. ترویج کتاب چیزی فراتر از خیریه های دیگر است. ترویج کتاب ترویج دانایی است و ترویج دانایی ترویج خیریه های دیگر است.
 
جوادی با بیان اینکه ترویج کتاب یک خیریه مادر است، عنوان کرد: ترویج کتاب ترویج عشق و احساس است. وقتی دانایی در جامعه رواج می یابد خیلی از کارها مسیر درست خود را پیدا می کند و سامان می یابد، در حقیقت ترویج کتاب رواج دادن دینداری و ایمان است. ترویج کتاب کار بسیار ارزشمندی است. اگر هر فعالیت و کار خیری روی یک ملاحظه عقلانی صورت گیرد و بدون حساب و کتاب نباشد ثمره اش بیشتر است.
 
وی با اشاره به اینکه کار خیر نیازمند فکر و گفتگو است، اظهار داشت: چنین جمع هایی می تواند مسیر بخشندگی و ترویج کتاب را مسیری درست و عقلانی کند که با خواست و نیازهای ما منطبق باشد. در این چند روزه با ابتکاراتی در ترویج حوزه کتاب مواجه شدم. نسل جوان ما با گزینه های زیادی برای پر کردن اوقات فراغت مواجه هستند و بیشتر درگیر فضاهای مجازی هستند. اگر کتاب را به شکل های مختلف ارایه دهیم قطعا می توانیم آینده بهتری را برای جامعه خود رقم بزنیم. ایران زمانی با کتاب شناخته می شد، اگر زمانی اسم ایران گفته می شد کتاب هایی چون شفا و قانون را به یاد می آوردند.
 
معاون فرهنگی وزارت ارشاد تصریح کرد: ابن سینا، ابن سینا نشد مگر با کتابخانه غنی که در اختیار داشت. امروز نیاز داریم که مجددا کشورمان با کتاب شناخته شود و بگوییم کشور ایران این کتاب ها، کتابخوان ها و فعالیت ها را در زمینه کتاب داراست. وزارت ارشاد در این حوزه می تواند یک فعالیت محدود داشته باشد. اگر هنر دوستان این باشد که بستری فراهم کنند که فعالیت های بزرگ شکل گیرد، خوب و ارزشمند است.
 
تجلیل از برترین مروجان کتابخوانی
داریوش مهرجویی و سروش صحت تجلیل شدند
در بخش پایانی این آئین، برگزیدگان چهارمین جشنواره مروجان کتابخوانی لوح و هدیه خود را از مسئولان دریافت کردند:
 
در بخش معلمان مدرسه و اساتید دانشگاه، سمیه شیرکانی از بوشهر برگزیده شد و مرضیه مصطفوی پور از یزد و ثریا جان قربان از اصفهان تقدیر شدند.
 
 در بخش امامان جماعت، حجت الاسلام سیدمحمد زارعی از هرمزگان برگزیده اعلام شد و حجت الاسلام مرتضی نظری از رفسنجان قابل تقدیر شناخته شد.
 
در بخش کتابداران، علی دهقان از استان بوشهر، بتول آقاجانی از استان گیلان و ظریفه قاسم پور از تهران به ترتیب برگزیده و قابل تقدیر شناخته شدند.
 
در بخش مهدکودک ها، مهرنوش میرراسخیان از ساری تقدیر شد.
 
در بخش مراکز خدمات عمومی و واحدهای صنفی، عصمت رجبی از خراسان شمالی برگزیده و بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا و اسماعیل دریجانی از بم قابل تقدیر شناخته شدند.
 
در بخش خصوصی، حسن دهقان از شیراز و سیدحسام مزارعی از استان بوشهر برگزیده شدند. فاطمه پوراکرمی از خرمشهر و غفوری منش از نیشابور تقدیر شدند.
 
ستاره قطبی 9 ساله از اصفهان در بخش مروجان الکترونیکی و دنیای مجازی برگزیده شد. حسن آذری و سیده زهرا صالحی از تهران در این بخش تقدیر شدند.
 
در بخش نشان استمرار، کیمیا امینی از نیشابور برگزیده و لیلا صباغیان از تهران و مریم لری از لرستان تقدیر شدند.
 
در بخش افراد مستقل، عبدالحق دهواری از استان سیستان و بلوچستان برگزیده و لیلا کفاش زاده از تهران و هانیه وهابی از مشهد قابل تقدیر شناخته شدند.
 
فیروزه اکبری از اصفهان در بخش بین الملل برگزیده شد و غلام نظری از افغانستان تقدیر شد.
 
در بخش گروه های ترویج، افسانه مظفری، علی اکبر عابدی نژاد و آمنه دردانه از فارس برگزیده شناخته شدند.
 
در بخش تقدیر ویژه، آقایان داریوش مهرجویی و سروش صحت معرفی شدند.
 
در پایان این مراسم، تمامی برگزیدگان با معاون فرهنگی وزارت ارشاد و مدیرعامل موسسه خانه کتاب عکس یادگاری انداختند.
 
گفتنی است، در این مراسم از کتابداران و کتابخوانان برگزیده تقدیر به عمل آمد. علاوه بر این در این مراسم از دو اثر پونمایی از پویانمایی کارتون کتاب رونمایی شد. همچنین از یک اثر موسیقیایی با نام موسیقی کتابدار شعر از دکتر محمود اکرامی فر آهنگساز عباس آزاد و خواننده سیدمحمد ابوالحسینی رونمایی به عمل آمد.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها