غلامرضا نوعی، پژوهشگر حوزه دین و علوم قرآنی، کتاب «آکواریومهای پیونگ یانگ» با ترجمه روان بیژن اشتری را برای مطالعه آخر هفته به مخاطبان ایبنا پیشنهاد کرد.
مدیربخش بینالملل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، با اشاره به اینکه کتاب «آکواریومهای پیونگ یانگ» در 408 صفحه از سوی نشر ثالث راهی بازار نشر شده، افزود: کانگ چول هوان، یکی از معدود افرادی است که توانسته از اردوگاههای کار اجباری کره شمالی جان سالم بهدر ببرد و از طریق این کتاب صدای خود را درباره واقعیتهای این حکومت به گوش جهانیان برساند.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «ابعاد فاجعه نظامهای اردوگاهی کره شمالی فراتر از حد تصور است. حتی در نظام اردوگاهی استالین، اصل فردیت کیفرها بهطور نسبی رعایت میشد و مجازات تمامی افراد خانواده رویه غالب نبود، اما در کره شمالی امروزی تمامی اعضای خانواده به خاطر جرمی که یکی از اعضای خانواده مرتکب شده، مجازات میشوند. در این نظام حتی «نوزاد شیرخواره» هم مجرم و مقصر است، چراکه «خون ضد انقلابی» در رگهایش جاری است... وجه خوفانگیز ایدئولوژی کمونیستی در کره شمالی، رگههای نژادپرستانه آن است. مجازات و امحای تمامی اعضای یک خانواده «ضد انقلاب» با این توجیه که همه آنها از نوزاد شیرخواره تا پیرمرد هشتاد ساله دارای «ریشههای فاسد ضدانقلابی» اند، برآمده از همین ایدئولوژی کمونیستی-نژادپرستی است... کره شمالی از حیث اقتصادی و از حیث مکانیسمهای تنبیهیاش یکی از عقبماندهترین کشورهای جهان است. بنا به گفته روشه و کیرشهایمر در دوران فئودالیسم که در آن پول و تولید توسعه چندانی نیافته بود، شاهد رشد ناگهانی مجازات های بدنی بودیم؛ گویی در بیشتر موارد بدن تنها چیز قابل دسترس بود... در کره شمالی امروز، استفاده از نیروی کارِ مجانیِ محکومین همچنان رایج است. به عبارت دیگر وجود این بهرهکشیِ بدنی خود گواهیست بر اقتصادِ ماقبلِ سدههایِ نوزدهمیِ کره شمالی».
نظر شما