پگاه خدادی که به تازگی کتاب «شمشیرهای امپراتور» را ترجمه کرده، معتقد است تخیل غذای ذهن پویا و دروازهای به روی شناخت واقعیتهاست.
این نویسنده و مترجم در ادامه توضیح داد: برایان استیولی که از رشته داستاننویسی خلاق از دانشگاه بوستون آمریکا فارغالتحصیل شده، پیش از آغاز به نوشتن این کتاب زمانی را به تدریس فلسفه و تاریخ گذرانده، و این موضوعات را بعدها دستمایه کار خود قرار داده است. استیولی، به شکلی زنده و واقعی جهانی زاده تخیل خود را به تصویر میکشد و در این جهان از عناصر فانتزی به خوبی بهره میبرد. داستان وی شاید نمونهای نادر در نوع خود باشد که در آن به شکلی یکسان شاهد تلفیق عناصر فانتزی و قدیم با همتایان جدیدشان در جهان امروز هستیم.
وی افزود: کتاب «شمشیرهای امپراتور» به طور همزمان از زبانی جدی و همچنین شوخیآمیز بهره گرفته، و در عین حال پر از اتفاقات خیالانگیز، شخصیتهای جالب و ملموس، وقایع پیشبینی ناپذیر، و رازهای پنهان است که نویسنده با زیرکی در کتابهای بعدی این سهگانه یک به یک از آنها پرده برمیدارد.
به گفته خدادی، این داستان هر چند داستانی تخیلی است، هسته اصلی آن را احساسات و روابط انسانی نظیر عشق، تردید، ترس، امید، خشم، اندوه و شادی تشکیل دادهاند که ما همگی در زندگی روزمره خود با آنها مواجه هستیم. شاید این ویژگی در کنار روایت ساده و شیرین نویسنده، از جمله دلایل اصلی موفقیت این کتاب و قرار گرفتن آن در صدر پرفروشترین کتابهای فانتزی در سطح بینالمللی از سال 2014 تا کنون باشد.
خدادی با بیان اینکه تخیل غذای ذهن پویا، و دروازهای به روی شناخت واقعیتهاست، گفت: امروزه داستانهای تخیلی که اغلب در جهانهای فانتزی اتفاق میافتند، با استقبال نسل نوجوان و جوان مواجه شدهاند. داستان فانتزی ما را برای زمانی هر چند کوتاه از شلوغی شهر و خیابانهای آن جدا کرده و با خود به جهانی میبرد که در آن با قهرمانها به سفری دور و دراز رفته و در کنار ایشان به سرزمینهای ناشناخته، به اسطوره، و به تاریخ سر میکشیم، با موجودات خیالی همسفر میشویم و به تماشای نبرد میان خیر و شر مینشینیم.
نظر شما