جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۶
فضای مجازی تریبون اهل قلم شده است

امید صباغ‌نو، شاعر جوان کشورمان معتقد است که با توجه به امکانات فضای مجازی و در دسترس بودن آن نسبت به مطبوعات و خبرگزاری‌ها، این رسانه به تریبون اصلی اهل قلم تبدیل شده است؛ چراکه علاوه بر امکانات ذکر شده، این صفحات توسط خود شاعر و نویسنده مدیریت می‌شود و در آن نیازی به سانسور برخی مطالب نیست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، امید صباغ‌نو، شاعر جوان و مطرح کشورمان در بازدید از بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در غرفه موسسه خانه کتاب حاضر و از نزدیک با فعالیت‌های خبرگزاری کتاب ایران و 13 فصلنامه تخصصی این موسسه در نمایشگاه امسال آشنا شد. او همچنین در این بازدید به گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا پرداخت.

صباغ‌نو در این گفت‌وگو با اشاره به اهمیت فضای مجازی عنوان کرد: این روزها فضای مجازی تریبون اصلی اهل قلم شده است؛ چراکه دسترسی به آن بسیار راحت بوده و هر کسی مطالبش را خودش مدیریت می‌کند و خط قرمز آن صفحه یا مطلب بر عهده شاعر یا نویسنده است؛ یعنی من شاعر تصمیم می‌گیرم که چه مطلبی را منتشر کنم و به این شکل مطالبم سانسور نمی‌شود.

این شاعر ادامه داد: فضای مجازی با همه مضراتی که ما با آن آشنا هستیم، حرف اول را می‌زند. در چنین شرایطی، رسانه‌ای می‌تواند تاثیرگذار باشد که بتواند یک نویسنده و شاعر خوب را به جامعه معرفی کند یا کارهای متفاوت انجام بدهد؛ اما با یک بررسی ساده متوجه می‌شویم که کم‌تر رسانه‌ای چنین دغدغه‌هایی دارد و به این کارها می‌پردازد.

شاعر مجموعه شعر «تن‌ها» در توضیح وضعیت صفحات ادبی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها گفت: با نگاهی به صفحات ادبی رسانه‌های مختلف متوجه می‌شویم که برخی از این صفحات پرمخاطب اما عام‌پسند هستند و یک سری دیگر کم‌مخاطب اما خاص‌پسند هستند و این بین نشریه نرمالی وجود ندارد که همه طیف‌های جامعه ادبی را پوشش دهد.

او ادامه داد: رسانه باید نقش حمایتی داشته باشد و این حمایت به معنی همیشه تعریف کردن نیست. رسانه باید به معرفی استعدادها و پدیده‌های ادبی بپردازد؛ اما متاسفانه در شرایط فعلی چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد و رسانه گاهی سد پیشرفت شاعر یا نویسنده‌ جوان می‌شود و یا گاهی رسانه سکوی پرتابی برای نویسنده یا شاعر فراهم می‌کند که آن فرد به ناکجا آباد می‌رود و دیگر نمی‌توان او را کنترل کرد.

صباغ‌نو با اشاره به تب چاپ کتاب در جامعه امروز عنوان کرد: تب کتاب چاپ کردن این روزها بسیار فراگیر شده است و معمولا کسی که برای چاپ کتابش برنامه ندارد و تنها به دلیل اینکه کتابی داشته باشد، دست به چنین کاری می‌زند با شکست روبه‌رو می‌شود و همین شکست باعث می‌شود این افراد به سرعت کنار بروند و اتفاق خاصی برای‌شان رخ ندهد.

شاعر مجموعه رباعی «تا آمدن تو عشق بازی تعطیل» در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: عده‌ای هیچ تلاشی نمی‌کنند و فقط در گوشه‌ای نشسته‌اند و می‌گویند که به این دلیل کتاب‌شان 50 نسخه هم نفروخته و کتاب فلان شاعر به چاپ پنجم رسیده است، که شاعران مطرح مافیا دارند و باند‌بازی می‌کنند اما همین فرد ساده‌اندیش توجه نمی‌کند که شاعران پرمخاطب سال‌ها برای جایگاهی که در آن ایستاده‌اند تلاش کرده‌اند و در طول چند روز به چنین جایگاهی نرسیده‌اند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها