«گاردین» نوشت: نکته جالبتوجه حضور آمریکاییها در این فهرست است. این در حالی است که «منبوکر» بیش از ۴۰ سال فقط به نویسندگان کشورهای مشترکالمنافع، انگلیسیها و ایرلندیها تعلق میگرفت اما از سال 2014 با وضع قوانین جدید تمام آثار نوشتهشده به زبان انگلیسی حق شرکت در آن را پیدا کردهاند و همین موضوع فرصت را برای حضور نویسندگان آمریکایی فراهم کرد. «جورج ساندرز» با کتاب «لینکلن بین مرگ و تولد دوباره»، «امیلی فریدلاند» با «تاریخچه گرگها»، و «پل آستر» با «4321» سه نویسنده آمریکایی هستند که موفق به حضور در فهرست نهایی شدند و «کولسن وایتهد» نتوانست به فهرست نهایی راه یابد. سال گذشته نیز «پل بیتی» با کتاب «خیانت» اولین نویسنده آمریکایی بود که توانست این جایزه را با خود به خانه ببرد. البته حضور سه نویسنده آمریکایی در میان شش نامزد جایزه موجب انتقاد بسیاری از بریتانیاییها شد و در مورد «آمریکایی شدن» مهمترین جایزه بریتانیا به داوران هشد ار دادند.
«آلی اسمیت» با کتاب «پاییز»، «فیونا مازلی» با داستان «اِلمت»، و «محسن حمید» با داستان «خروجی غربی» سه اثر دیگر حاضر در این فهرست هستند.
هیئت داوران این جایزه از میان 150 اثر سیزده اثر را در فهرست اولیه قرار دادند و سپس شش اثر به فهرست نهایی راه یافت. از بین این شش نویسنده فقط «آلی اسمیت» و «محسن حمید» پیش از این نیز در این فهرست قرار گرفتهاند. در این میان «فیونا موزلی»، «جورج ساندرز»، و «فریدلاند» برای اولین داستانهای بلند خود نامزد جایزه شدهاند.
برنده این جایزه در تاریخ 17 اکتبر مشخص خواهد شد. پیش از این نویسندگانی چون «هیلاری منتل»، «آیریس مرداک»، و «ایِن مکایوان» برنده این جایزه شدهاند.
نظرات