یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۸
مسابقه کتابخوانی «شب‌خند» با ترویج ادبیات اقلیمی برگزار می‌شود

محمد صدوقی، مدیر نرم‌افزار کتابخوان «طاقچه» ضمن اشاره به خبر برگزاری مسابقه کتابخوانی «شب‌خند» از شبکه تلویزیونی زاگرس هدف این مسابقه را ترویج ادبیات اقلیمی با توجه به رویکرد تازه‌ در نشر الکترونیک اعلام کرد.

مهندس محمد صدوقی، مدیر نرم‌افزار کتابخوان «طاقچه» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به توجه فعالان فرهنگی به ترویج فرهنگ کتابخوانی اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی مدتی است که در دستور کار بسیاری از فعالان حوزه فرهنگ قرار دارد و نقش حیاتی آن در اجتماع، ملموس‌تر از گذشته، تأثیرات خود را آشکار کرده، از طرفی با رشد و توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، زمینه‌ دسترسی به کتاب در قالب فایل‌های الکترونیکی توانسته به فرآیند خواندن و حتی شنیدن کتاب بسیار کمک کند. شاید دیگر کسی نتواند بهانه‌ کمبود وقت را برای بی‌توجهی به مطالعه موجه بداند!

وی افزود: مدتی است رسانه‌ای مانند تلویزیون برای گسترش این نوع از کتابخوانی مورد توجه واقع شده و هم‌اکنون برنامه تلویزیونی «شب‌خند» در شبکه استانی کرمانشاه در حال ترویج این فرهنگ پسندیده است.

صدوقی ادامه داد: موضوع این برنامه سرگرمی و طنز اجتماعی است و توانسته توجه بسیاری، حتی فراتر از اقلیم کرمانشاه و استان‌های همجوار را به خود جلب کند. دوره جدید این برنامه با همکاری اپلیکیشن «طاقچه»، بخش «مسابقه کتابخوانی» قرار دارد که بر پایه‌ ادبیات اقلیمی و خاصه ۶ عنوان کتاب از «ادبیات کرمانشاه» ارائه شده است. بعد از برگزاری مسابقه مشابه در برنامه «خندوانه» که سال گذشته پخش شد، این دومین بار است که در یک برنامه تلویزیونی با موضوع سرگرمی، مسابقه کتابخوانی با تفاوت اساسی گرایش به ادبیات اقلیمی برگزار می‌شود.

این فعال حوزه نشر الکترونیک گفت: موضوع کتاب‌های معرفی شده برای این مسابقه مربوط به کرمانشاه یا نویسنده کرمانشاهی است. توجه به ادبیات اقلیمی و کشف جنبه‌های مختلف آن، همواره به‌عنوان یکی از رویکردهای اساسی نقد ادبی مورد نظر بوده است. ادبیات اقلیمی به ادبیاتی اطلاق می‌شود که با تکیه بر ویژگی‌های جغرافیایی، تاریخی و فرهنگیِ موقعیتِ وقوعِ رویدادِ آن شکل می‌گیرد. بسیاری از نویسندگان مطرح جهان با توسل به این رویکرد توانسته‌اند جایگاهی جهانی برای نوشته‌هایشان بیابند؛ از‌ جمله نویسندگان آمریکای لاتین که شاید مهم‌ترین نمونه در این زمینه به شمار می‌روند.
 
صدوقی افزود: در ادبیات ایران نیز بسیاری از نویسندگان مطرح ادبیات فارسی چنین گرایشی داشته‌اند؛ از «عزاداران بیل» ساعدی تا «کلیدر» دولت‌آبادی؛ به ضرس‌قاطع می‌توان گفت غالب آثار شاخص ادبیات فارسی متأثر از ادبیات اقلیمی است؛ در این میان زبان و ادبیات کردی و کرمانجی، تأثیرات به سزایی در ادبیات معاصر فارسی داشته است؛ که توجه به آن خالی از لطف نیست. «شب‌خند» هر شب ساعت 22 از شبکه استانی زاگرس، کرمانشاه پخش می‌شود.
 
وی درباره جوایز مسابقه کتابخوانی «شب‌خند» اظهار کرد: هر هفته به هفت نفر 35 جایزه 500 هزار تومانی و در پایان تابستان 15 جایزه یک‌ میلیون تومانی به برگزیدگان اهدا می‌شود. شرکت در این مسابقه برای عموم آزاد است. زمان ثبت‌نام در مسابقه و خرید کتاب‌ها از ۲۳ مرداد ماه تا ۲۵ شهریور و زمان پاسخگویی به سوالات از ۲۹ مرداد ماه تا ۲۵ شهریور است.

صدوقی اظهار کرد: علاقه‌مندان برای شرکت در مسابقه می‌توانند، از بین کتاب‌های معرفی‌شده یک یا چند کتاب را خریداری کنند؛ علاوه براین پایگاه اینترنتی yon.ir/ED5NY نیز برای کسب اطلاعات بیشتر ایجاد شده است. متقاضیان شرکت در مسابقه کتابخوانی «شب‌خند» با ارسال عدد ۱ به ۵۰۰۰۱۷۶۰ می‌توانند لینک دانلود طاقچه را دریافت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها