وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین تقدیر از دستاندرکاران سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت:همه باید کمک کنیم تا صنوف نشر تقویت شوند چرا که هیچ کس دلسوزتر از اهالی نشر به این حوزه نیست.
سیدرضا صالحیامیری در این مراسم اظهار کرد: در برگزاری سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 72 دستگاه نقش کلیدی ایفا کردند. من از همه آن ها تشکر میکنم چرا که نمایشگاه کتاب تهران اعتبار ایران در منطقه و جهان است.ممکن نیست در این حجم وسیع نمایشگاهی برگزار شود مگر اینکه دستگاهها و نهادهای مختلف دست به دست هم دهند.
صالحیامیری بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران نماد ظرفیت فرهنگی کشور در عرصه بینالمللی است. نمایشگاه کتاب تهران مرکز دیپلماسی فرهنگی با جهانیان است. اینکه شهر و مهمان ویژه در این رویداد وجود دارد، به این دلیل است که ایران مهد فرهنگی محسوب میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: بر سختی مقدمات برپایی نمایشگاه کتاب تهران واقف هستم. این سختی با توجه به برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب برای دومین دوره، بیشتر بود. شهر آفتاب متعلق به ملت است و باید به تدریج همه نمایشگاهها به آنجا منتقل شود. البته شهر آفتاب نواقص و مشکلاتی هم دارد که به طور طبیعی هر ساختاری با این حجم وسیع، عاری از نقص نخواهد بود. بنابراین امیدوارم به یاری همکارانم، در سال آینده این نواقص رفع شود تا شاهد نمایشگاهی در تراز انقلاب اسلامی باشیم.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سیاست واگذاری امور نشر به صنف، گفت: در راستای سیاست واگذاری امور، وزارت ارشاد اعلام کرده است که تمام نمایشگاههای قرآن را به مؤسسات قرآنی واگذار خواهد کرد. همچنین این وزارتخانه در نظر دارد خانه موسیقی، خانه سینما و تئاتر را نیز زیر نظر صندوق هنرمندان ببرد.
صالحیامیری عنوان کرد: همه باید کمک کنیم تا صنوف نشر تقویت شوند چرا که هیچ کس دلسوزتر از اهالی نشر به این حوزه نیست. در این راستا رسالت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستگذاری، حمایت و نظارت است. تمام امور اجرایی باید به تدریج در اختیار امور صنفی قرار بگیرد. باید تلاس کنیم تا نواقص برطرف شوند و به دنبال خردهگیری از صنف نشر نباشیم. خوشبختانه این نگاه در معاونت فرهنگی ارشاد غالب است.
وی توضیح داد: با توجه به همزمانی برگزاری سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با انتخابات، تلاش بسیاری صورت گرفت تا این رویداد فرهنگی رنگ و بوی سیاسی به خود نگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: باید مجموعه یارانهها در حمایت از نشر، ساماندهی و بازمهندسی شوند. جهتگیریهایی که اکنون خانه کتاب در این حوزه آغاز کرده است، جهتگیری درستی است. اینکه 9 هزار و 200 مغازه لوازم آرایشی وجود دارد اما کمتر از 3 هزار کتابفروشی وجود دارد، در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست. در این راستا خوشبختانه کتابفروشیها حمایت شدند و میشوند. باید بانکها، نهادها و شهرداری به کمک بیایند تا نسبت منطقی بین تعداد ناشران و کتابفروشان به وجود بیاید.
نظر شما