یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۸
مطالعات اسناد میراث فرهنگی منتشر شد

نخستین شماره دو فصلنامه تخصصی مطالعات اسناد میراث فرهنگی با هدف ارایه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه اسناد میراث فرهنگی توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گرایش غالب در پژوهش‌ها و جستارهای این  فصلنامه بر نویافته‌ها از دیدگاه میراث فرهنگی است.

مطالعات اسناد میراث فرهنگی شامل بررسی و پژوهش درباره کتیبه‌های منقول و غیر منقول دوره‌های مختلف تاریخ ایران، سکه‌ها، مهرها، نسخ خطی، اوراق و اسناد تاریخی است.

معرفی یک شجره‌نامه تاریخی نو یافته، از صدای تیشه‌ها تا ساخت سنگ مقاوم، آب کرداری و جشن آب‌ها در اساطیر ایران، میراث زبانی و جنبه‌های ادبی در عامه سروده‌های ایرانی، مفهوم‌شناسی واژگانی یاسا در ادبیات دیوان سالاری ایران در عهد مغول-تیموری، توصیف علمی ایجاد باران در متون پهلوی در مقایسه با متون کلاسیک یونانی و اسلامی و بررسی واژه ایران و انیران در کتیبه‌های ساسانی مقالاتی است که در نخستین شماره از این دو فصلنامه منتشر شده است.

مژگان اسماعیلی، مدیر مسئول دو فصلنامه تخصصی مطالعات اسناد میراث فرهنگی در مقدمه این شماره آورده است؛ با هدف تخصصی کردن هر چه بیشتر مجلات علمی، این مجله در شماره های جدید خود بر آن است که صرفا به موضوع مطالعات میراث فرهنگی با تأکید بر اسناد خطی که شامل کتیبه‌های بناها، کتیبه‌های صخره‌ای، مکتوبات حک شده بر آثار تاریخی، نسخ خطی، اسناد و مدارک تاریخی بپردازد.

او می‌افزاید: موضوعات و مطالب مطروحه در دو فصلنامه «مطالعات اسناد میراث فرهنگی» آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی اعضای هیأت علمی و پژوهشگران حوزه مورد نظر را با شیوه تخصصی، نوآوری و خلاقیت ارایه می‌کند افزون بر این ارایه، چاپ و نشر پژوهش‌های جدید در زمینه تحقیقات و مطالعات میراث فرهنگی مکتوب، اسناد، مدارک تاریخی منقول و غیر منقول است که این موضوع  این مجله را از سایر مجلات همسو متمایز می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها