بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به کارش پایان داد
صالحی امیری:همه برای توسعه فرهنگ و گفتمان قرآنی کوشش کنند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه نمایشگاه قرآن گفت: نیازمند مساعدت همه برای توسعه فرهنگ و گفتمان قرآنی هستیم. گفتمان قرآنی باید به باور بدل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین با اشاره به اینکه راه رسیدن کشور به قلههای توسعه، از مسیر قرآن است، اظهار کرد: همه باید به این باور قطعی برسیم که راه نجات کشور از همه چالشهای موجود، گفتمان قرآن و عترت است. تمامی نهادهای فرهنگی، دینی، حوزههای علمیه، عمومی، دولتی و مردمی باید کمک کنند تا فرهنگ قرآنی توسعه پیدا کند. راه رسیدن کشور به توسعه از مسیر قرآن است.
وی افزود: اگر میخواهیم جامعه مردمی، دینمدار، اخلاقمدار و بافضیلت داشته باشیم، باید از چشمههای پرفیض قرآن و عترت بنوشیم. قرآن، اقیانوسی است که همه میتوانند از آن سیراب شوند. راه عبور از بحرانهای منطقه و راه پیشگیری از دروغ و افترا در جامعه، قرآن و عترت است. قرآن نور است و اگر در انوار آن قرار بگیریم از ظلمت فاصله میگیریم. تقارن اختتامیه نمایشگاه قرآن با سالروز شهادت حضرت علی (ع) این پبام را دارد که قر آن و عترت برای همیشه تاریخ بههم وابستهاند و راه رسیدن به معرفت اهل بیت (ع) از مسیر قرآن است.
صالحی امیری گفت: این مجموعه و کار بزرگی که انجام شد، افتخار بزرگی برای نظام و دستگاه وزارت ارشاد است. سال آینده باید برگزاری این نمایشگاه به مؤسسات و اتحادیههای قرآنی سپرده شود. ما این تجربه را در نمایشگاه بینالمللی کتاب داشتیم و موفق بود. معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد نیز باید از اتحادیهها و مؤسسات قرآنی دعوت کرده و خود نقش حمایتی و نظارتی داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: همه مجموعه فرهنگی کشور باید پیام قرآن را با استفاده از همه امکانات موجود به نمایش بگذارند. همه موظفیم در همه استانها و شهرستانها در راه توسعه فرهنگ قرآنی گام برداریم و چنانچه این کار صورت نگیرد با چالشهای عمدهای روبهرو میشویم. دستگاه وزارت ارشاد وظیفه خود میداند که همه ظرفیت خود را برای جاری شدن قرآن در سبک زندگی ایرانی - اسلامی بسیج کند.
وی با بیان اینکه باید سبک زندگی قرآنی در جامعه جاری و ساری باشد عنوان کرد: اگر می خواهیم این اتفاق رخ دهد باید از کودکان آغاز کنیم و به سراغ مهدهای کودک و دبستانها برویم که که خوشبختانه در نمایشگاه قرآن این مهم صورت گرفته و بخش زیادی از نمایشگاه به برنامههای مختلف ویژه کودکان اختصاص داده شد.
صالحی امیری همچنین با اشاره به افزایش بودجه صددرصدی قرآن گفت: سال آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت. از شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مجلس برای برنامهریزی و سیاستگذاری و اهتمام به قرآن و افزایش بودجه فعالیتهای قرآنی قدردانی میکنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر استفاده از زبان شعر و زبان هنر و بهرهگیری از تکنولوژی و استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی برای انتقال مفاهیم قرآنی، افزود: نیازمند مساعدت همه برای توسعه فرهنگ و گفتمان قرآنی هستیم. گفتمان قرآنی باید به باور بدل شود. مراسم تکریم از خادمان قرآن از سوی ریاست جمهوری یک پیام داشت و آن این بود که مسیر نجات و توسعه کشور از راه قرآن است.
نمایشگاه قرآن به کمال خود نزدیک شده است
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی نیز بهعنوان دیگر سخنران این آئین با اشاره به خطبه ۱۷۶ نهج البلاغه، اظهار کرد: به بیان حضرت علی(ع) در این خطبه، هیچ غنا و ثروتی قبل از قرآن وجود ندارد و هیچ ثروتی بالاتر از آن نیست. کسانی که با قرآن، مانوس باشند، هرگز نیازمند نخواهند شد. هیچ نعمتی و هیچ غنیمتی بالاتر از عقل نیست، قرآن نیز تماما تعقل و تفکر و دعوت به تفکر است. از قرآن بهره بگیرید و دردهای خود را با قرآن درمان کنید و قرآن را به نطق در بیاورید. دردها و شبهات را به قرآن عرضه کنید و از آن جواب بگیرید.
وی ادامه داد: متاسفانه جامعه ما با اینکه احترام خاصی برای قرآن قائل است، اما این احترام به این حد نمیرسد که از ظاهر قرآن عبور کرده و به باطن آن برسیم. ما قرآن را به عنوان کتاب شفا باز نمیکنیم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بیست و پنجمین دوره نمایشگاه قرآن نیز به پایان رسید. ربع قرن تجربه و دانش و هزاران ساعت مطالعه پیشروی ما است. نمایشگاه قرآن به کمال خود نزدیک شده و دستاوردهای خوبی در این نمایشگاه داشتهایم که بهترین آن همدلی و همافزایی در بین جامعه به ویژه جامعه قرآنی و نهادها و موسسات قرآنی بوده است.۷۰ سازمان، وزارتخانه و نهاد و همچنین دهها موسسه قرآنی در برپایی این دوره از نمایشگاه مشارکت داشتند. رضایت نسبی بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن کریم نوید این را میدهد که راه درستی را انتخاب کردهایم.
رئیس این دوره از نمایشگاه قرآن، دستاورد برتر نمایشگاه را پررنگ شدن حوزه هنر برای انتقال مفاهیم قرآن برشمرد و افزود: این موضوعی است که بارها از سوی وزیر ارشاد بر آن تاکید شده که همه معاونتهای وزارت ارشاد، باید سهمی در انتقال مفاهیم قرآن داشته باشند. آثار مفهومی، هنرهای تجسمی، فیلم و انیمیشن و استفاده از زبان نمایش و زبان قصه و بازی توانست نمایشگاه امسال را متمایز کند.
وی عنوان کرد: رویکرد نمایشگاه به استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و حمایت از تولید نرمافزارهای قرآنی بوده است. این کارها با همت جوانانی صورت گرفت که داوطلبانه حضور یافتند و حتی برخی انتظار دریافت هزینهای نیز نداشتند. تولید اپلیکیشن قرآن «شهر قصه» به نظر من شاهکاری بود که در نمایشگاه رونمایی شد. در این نمایشگاه ۵۰ اثر مکتوب، دیجیتالی و سمعی و بصری نیز رونمایی شد.
حشمتی همچنین با اشاره به حضور و همکاری چند وزارتخانه در برگزاری نمایشگاه گفت: نقش دولت در این دوره بسیار پررنگ بود و جا دارد بهعنوان یک خادم قرآن از شخص رئیسجمهور محترم که در آئین تکریم خادمان حضور یافتند تشکر کنم. به اعتقاد من مراسم افتتاحیه نمایشگاه، آئین تکریم خادمان قرآنی و آئین گرامیداشت حضرت حضرت خدیجه (س) اوج فعالیتهای نمایشگاه قرآن بود. در این دوره شاهد نقش پررنگ رسانهها در برپایی باشکوه نمایشگاه بودیم.
نظر شما