آخرین اثر از سهگانه علی چنگیزی با نام «آدوریها» توسط نشر چشمه راهی کتابفروشیها شد.
خواننده در این سهگانه به تنهایی و برای خود زیستن دعوت شده است. آدوریها در مکان و زمانی دور از هیاهو روایت میشود. این رمان زندگی خانواده «آدوری» را روایت میکند،آنها مجبور میشوند از شهر به محیطی بیابانی مهاجرت کنند و آنجا زندگی کنند. فضای بیابان «آدوریها» را وا میدارد برای زنده ماندن به هر کاری دست بزنند. «آدوریها»، روایت پا گرفتن و زوال یک خانواده است.
در بخشی از این رمان میخوانیم: «آفتاب داشت غروب میکرد که آدوریها بهبنای نیمهمخروبهای رسیدند که به کاروانسرا میبرد. بنا مثل جوشی ناجور وسط کویر سرباز کرده بود و به مرور زمان به رنگ بیابان درآمده بود. آسمان سرخ شده بود، پنداری شاهرگ آسمان ترکیده و خون پخش آسمان شده است. پاهای مسافرها توی گالشهایشان زُقزُق میکرد. عرق تنشان را سوزانده بود. باد بیجانی که میوزید بوی عفن ترشی را از روی تنهایشان برمیداشت و توی دشت پخش میکرد، نصرالله با پشت دست عرق روی پیشانیاش را گرفت، گفت: «میتونیم شب رو این جا بمونیم. پناه همین ساختمون.»»
رمان «آدوریها»، اثر علی چنگیزی در 284 صفحه، شمارگان 1000نسخه، وبه بهای 23 هزار تومان توسط نشر چشمه راهی بازار نشر شد.
«پرسه زیر درختان تاغ» روایتیست که از چند شخصیت روستایی کویری زنگیآباد که راه سفری برای یافتن گنج در دشت دقیانوس میشوند و ماجراةای متعددی برای آنها رقم میخورد. «پنجاه درجه بالای صفر» هم سه خط روای کنار هم پیش میرود. یکی روایت سرقت از بانک، دیگر روایت احوال سربازی که میخواهد از یگان خدمتیاش فرار کند و روایت دیگر هم، یافتن هویت اجساد متلاشی شده در یکی خرابههای بیابانی است.
علی چنگیزی، نویسنده و منتقد ادبی در مهرماه 1356 در آبادان متولد شد. اولین کتاب او «پرسه زیر درختان تاغ» نام دارد که انتشارات ثالث آنرا در سال 1388 چاپ کرد، چاپ دوم این کتاب توسط نشر چشمه و در سال 1392 منتشر شده است. دومین کتاب او «پنجاه درجه بالای صفر» را نشر چشمه در سال 1390 به بازار عرضه کرد. این رمان در جایزه ادبی هفت اقلیم شایسته تقدیر شناخته شد. مجموعه داستان «کاجهای مورب» اولین مجموعه داستان او است که در سال 1391 توسط نشر چشمه منتشر شد. این مجموعه داستان برنده سیزدهمین دوره جایزه هوشنگ گلشیری شده است. «بزهایی از بلور» دومین مجموعه داستان او در سال 1393 منتشر شد که کاندیدای بهترین مجموعه داستان در هشتمین دوره جایزه جلال آل احمد شد.
نظر شما