علیرضا میرحسینی، نویسنده کتاب «صنعت چاپ؛ از دیروز تا امروز» سعی دارد برای هر رشته از فنون مختلف صنعت چاپ شرح مختصری ارائه دهد.
تکنولوژی چاپ در تمام زمینههای آن روند رو به رشدی داشته است. جای خوشبختی است که در سالهای اخیر مطالعه، تحقیق و چاپ کتابها و مجلههای اختصاصی برای شناساندن صنعت چاپ بهگونهای چشمگیر رونق گرفته است و به همین دلیل نویسندگان و پژوهشگران در فرصتهایی که به دست میآورند، تجربههای ارزنده خود را عرضه میکنند.
علیرضا میرحسینی یکی از این نویسندهها است که با نگارش کتاب «صنعت چاپ؛ از دیروز تا امروز» سعی دارد برای هر رشته از فنون مختلف صنعت چاپ شرح مختصری ارائه دهد.
وی در مقدمه این اثر چنین بیان کرده است: «ماشینهای چاپ و نشر و تولید کتاب و نشریات در کشور ما اغلب وارداتی است و در نتیجه دانش فنی و ابزارهای مورد نیاز نیز از خارج وارد میشود؛ بنابراین چارهای غیر از این نداریم که با ایجاد هماهنگی مناسب میان شرکتهای سازنده وسایل صنعت چاپ و نمایندگان فروش آنها از یکسو و دانشگاهها و مراکز آموزش صنعت چاپ در جهان از سویی دیگر به موضوع آموزش دانش فنی این صنعت مهم به طور جد سامان دهیم.»
تاریخچه چاپ در جهان، اختراع چاپ و اولین کتاب چاپی جهان، اختراع چاپ به وسیله گوتنبرگ، پیشینه صنعت چاپ در ایران، انواع چاپ، دستگاههای چاپ افست از نظر شکل و نوع، ماشینهای افست، چاپ فلکسو، معرفی اجزای تشکیلدهنده ماشین چاپ فلکسو گراور و چاپ هلیو عناوین برخی بخشهای کتاب «صنعت چاپ؛ از دیروز تا امروز» را تشکیل میدهند.
همچنین مخاطبان با مطالعه این اثر با مراحل چاپ، چاپ دیجیتال، تفاوتهای اساسی چاپ دیجیتال با دیگر روشهای چاپ، کاربردهای چاپ دیجیتال، قابلیتهای منحصر به فرد چاپ دیجیتال، کاربری آسان ماشینهای چاپ، چگونگی پیدایش و قدمت چاپ سیلکاسکرین، مراحل ساخت مرکب، پیدایش کاغذ با پاپیروس و پرکامنتها، انواع برش کاغذ، موارد مصرف کاغذ چاپ و تحریر و انوع صحافی آشنا میشوند.
کتاب «صنعت چاپ؛ از دیروز تا امروز» اثر علیرضا میرحسینی، با شمارگان 1000 نسخه، در 160 صفحه، به بهای 120 هزار ریال از سوی نشر نیکو روش منتشر شده است.
نظرات