موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف دو کتاب جدید با عنوان «نانوپرداختکاری» و «مدارهای میکروالکترونیک» را با ویرایش جدید منتشر کرد.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «روشهای سنتی پرداختکاری از قبیل سنگزنی، هونینگ و غیره به دلیل استفاده از ابزارهای صلب و جامد که از آنها با عنوان چرخسنگ و یا هون یاد میشود، معایب و محدودیتهایی در پرداختکاری قطعات با هندسه پیچیده دارند و از همه مهمتر دستیابی به صافی و کیفیت سطح در حد نانومتر از طریق این روشها بسیار پرهزینه و زمانبر است.
برای رفع این محدودیتها، روشهای جدید و پیشرفتهای با عنوان روشهای «نانوپرداختکاری» معرفی شدند که در آنها به جای استفاده از ابزارهای صلب و جامد رایج در روشهای سنتی، از نوعی مخلوط مکانیکی استفاده میشود که «گل ساینده» نام دارد. مهمترین ویژگی گل ساینده نداشتن هیچگونه هندسه و شکل تعریف شده است، طوریکه بهراحتی میتواند با پیچیدگی هندسی سطح قطعه کار تطابق پیدا کرده، به جزئیات هندسی آن نفوذ کند و عملیات پرداختکاری را در کوتاهترین زمان ممکن و بهصورت فوق دقیق انجام دهد و صافی و کیفیت سطح در حد نانومتر را سبب شود.»
«نانوپرداختکاری» در پنج فصل تدوین شده و به فرآیندهای پیشرفته نانوپرداختکاری در ایران اشاره کرده و به معرفی و تشریح مهمترین روشها و فرآیندهای این حوزه میپردازد.
کتاب «نانوپرداختکاری» با شمارگان یکهزار نسخه در 190 صفحه به بهای 15 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف به بازار کتاب تخصصی عرضه شده است.
مدارهای میکروالکترونیک
ویرایش هفتم از دومین جلد «مدارهای میکروالکترونیک» نوشته عادل اس صدرا، کنت سیاسمیت است. دکتر منوچهر احمدوند و دکتر عمادالدین فاطمیزاده از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف ترجمه این کتاب را برعهده داشتند.
این کتاب از جمله منابع دروس الکترونیک است. ویرایش جدید «مدارهای میکروالکترونیک» با تغییرات زیادی از سوی مولفان در چهار قسمت شامل «عناصر و مدارهای پایه»، «تقویتکنندههای مدار مجتمع» «مدارهای مجتمع دیجیتال» و «فیلترها و نوسانسازها» تدوین شده است.
براساس سرفصلهای جدید مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دو قسمت نخست منطبق بر درس الکترونیک یک و دو، قسمت دوم منطبق بر درس الکترونیک دو است؛ بنابراین کتاب در دو قسمت جداگانه ترجمه شده است.
جلد نخست این کتاب سال 1395 از سوی موسسه انتشارات علمی ترجمه و منتشر شده است. «ماسفت»، مطالعه و کاربردهای مدار پایه آنها در هفت فصل معرفی شده است. استفاده از آنها در طراحی مدارهای تقویتکننده عملی، که میتواند بهصورت مدار مجتمع ساخته شود در جلد دوم بررسی شده است.
عناوین 6 فصل جلد دوم کتاب عبارتاند از «بلوکهای سازنده تقویتکنندههای مدار مجتمع»، «تقویتکنندههای تفاضلی و چندطبقه»، «پاسخ فرکانسی»، «پسخورد»، «طبقات خروجی و تقویتکنندههای توان»، و «مدارهای تقویتکنندههای عملیاتی». این کتاب میتواند به منزله درس دوم در مدارهای الکترونیک نیز درنظر گرفته شود.
در سرتاسر مطالب این جلد مدارهای ماسفت در کنار هم بررسی میشوند. امروزه بیش از 90 درصد از ماسفت استفاده میکنند؛ بنابراین ابتدا به موضوع مدارهای ماسفت اشاره شده است. باوجود این، مدارها هم، گر چه گاهی کمی خلاصهتر اما با همان عمق عرضه میشوند. در پیوست در پایگاه وب تلفیقی ارزشمند از خواص هر دو نوع ترانزیستور ارائه شده است که امکان مقایسه آنها را فراهم میکند؛ علاوه براین مقادیر پارامتر عنصر نوعی برای تعدادی از فناوریهای فرآیند ساخت سیماس و دوقطبی در پیوست ارائه شده است.
کتاب «مدارهای میکروالکترونیک» با شمارگان یکهزار نسخه در 606 صفحه به بهای 50 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.
نظر شما