معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین «بزرگداشت حکیم عمر خیام» اظهار، با اشاره به جایگاه خراسان در شعر فارسی، اظهار کرد: خراسان قبل از تقسیم، نقش زیادی در شعر فارسی داشته و جایجای این سرزمین بزرگ، جای شعر فارسی بوده است.
صالحی در این آیین با بیان اینکه در گذر تاریخ، نیشابور همچون فیروزهای بر پیکر شعر ایرانی میدرخشد، ادامه داد: خراسان قبل از تقسیم، نقش زیادی در شعر فارسی داشته و جایجای این سرزمین بزرگ، جای شعر فارسی بوده و از آنسو، خراسان کوچک نیز سهم بسزایی در این تداوم و تکامل شعر ایرانی داشته و دارد؛ از فردوسی گرفته تا اخوان ثالثها و دیگران در دوره معاصر.
وی گفت: در گذر تاریخ، شهر شما و ما نیشابور، نگین این پیکره ایرانی است و همچون فیروزه نیشابوری بر پیکر شعر ایرانی میدرخشد. عطارها و خیامها تا دوره معاصر شفیعی کدکنیها، هنوز در این گنجینه شعر پارسیِ خراسانی و نیشابوری، ورقهای باز نگشوده فراواناند.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مقالهای در نشریه «بخارا» تصریح کرد: عنوان این مقاله «برگی از تاریخ موسیقی ایران زمین» بوده و نویسنده این مقاله، همشهری فاضل شما فخر نیشابور، خراسان و افتخار ایران استاد شفیعی کدکنی است. این مقاله بسیار خواندنی است و هر ایرانی و هر عاشق موسیقی و شعر باید آن را بخواند و شما نیشابوریان نیز باید آن را بارها و بارها بخوانید.
صالحی افزود: امیدواریم نکوداشتهایی که برای مفاخر ایرانی و زبان فارسی برگزار میشود، به اتصال تاریخی ما با هویت کمک کند که به آن سخت نیازمندیم.
تجلیل از فریدون شهبازیان و بهروز غریبپور
گلباران آرامگاه خیام، برگزاری کارگاه به همت چند هنرمند، اجرای چند قطعه از سوی دو گروه موسیقی و تجلیل از فریدون شهبازیان، آهنگساز و رهبر ارکستر ملی ایران و بهروز غریبپور، کارگردان تئاتر و سینما و بنیانگذار خانه هنرمندان ایران، با اهدای نشان افتخاری سیمرغ نیشابور، از دیگر بخشهای این آیین بودند.
نظر شما