در میان جنبشها و آموزه های مختلف سیاسی_اجتماعی که رویکردی نظری دارند، آنارشیسم، گاه به واسطه تضادهای درونی خود و گاه به واسطه تنوع جریانها و سیرتاریخی پرتلاطم آن، دچار بدفهمی و برداشتهای غلط فراوانی بوده است. کتاب «آنارشیسم» تالیف «جرج وودکاک» اثری است، که به واسطه جامع بودن و تسلط بر تمامی وجوه فکری و تاریخی آنارشیسم، قابلیت زدودن نگرشهای نادرست را از ذهن مخاطبانش دارد. «وودکاک» با تکیه بر احاطه نظری و تجربه عملی خود، یکی از برجستهترین بررسیهای نظری و تاریخی درباره اندیشهها و جنبشهای «طرفدار اختیار» را تالیف کرده است. هرمز عبداللهی به همت نشر چشمه این کتاب را ترجمه و منتشر نموده است.
از زمانی که «ژوزف پرودون»، در جایگاه اولین فیلسوفی که خود را آنارشیست نامید و تولد رسمی آنارشیسم را در قرن نوزدهم رقم زد، تا کنون نحلههای فکری، جنبشهای اجتماعی و کنشهای سیاسی گوناگون و گاه متضادی ذیل این عنوان به تعریف و ابراز ماهیت خود پرداختهاند.
در این میان، علی عبداللهی به سراغ ترجمه کتابی رفته است که وقتی در سال 1970 به زبان انگلیسی نوشته و منتشر شد، دیری نپایید که بدل به منبع و مآخذ معتبری درمورد ایده شکلگیری، ماهیت، بنیانهای نظری و سویههای سیاسی_اجتماعی جنبش آنارشیسم شد. به طوریکه این کتاب، به واسطه پرداختن مبسوط و نگاهی جامع به کلیت سیر تاریخی و نظری و عملی این جنبش، یکی از برجستهترین بررسیهای نظری و تاریخی درباره اندیشهها و جنبشهای «طرفدار اختیار» است.
«وودکاک» در دهه 50 میلادی، تحت تاثیر رابطه و دوستی با «ماری لوئیز برنری»، در صف اول مبارزان آنارشیست قرار گرفت. وی در این مقطع، سردبیر و بنیانگذار چند نشریه معروف آنارشیسمی بود. او دو دهه بعد، ضمن پژوهش و تحقیق درمورد تمامی جریانها و نحلههای آنارشیسمی چون آنارشیسم کمونیست، سندکالیست، فردگرا، دینی، فمنیستی و... رو به تالیف کتابی جامع و کامل در این زمینه آورد و به گواه نظر محققها و اندیشمندان حوزه فلسفه سیاسی، به خوبی توانست از پس این مهم برآید.
کتاب «آنارشیسم» تالیف «جرج وودکاک»، با ترجمه «هرمز عبداللهی» در 530 صفحه و با بهای 42هزار تومان از سوی نشر چشمه منتشر و راهی بازار کتاب شده است.
نظر شما