شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۰
​میلاد ظریف با داستان «خرچنگ» به بازار نشر آمد

مجموعه داستان «خرچنگ» اثر میلاد ظریف طی روزهای گذشته توسط انتشارات نفیر منتشر شده است.

میلاد ظریف در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد:‌ مجموعه داستان «خرچنگ» شامل 11 داستان کوتاه است که نصف داستان‌ها مربوط به دوره اول فعالیت و تجربه نویسندگی من است و نیمی دیگر به دوره دوم فعالیت و تجربه در نوشتن داستان کوتاه برمی‌گردد.

وی ادامه داد: داستان‌های «داستان»، «ایمیل»، «لیو لولو» و «سلا؛ روح یوزید اسپیس مرده» از دسته اول و بقیه داستان‌ها مربوط به دسته دوم است که کمی پخته‌تر شده بودم.

این نویسنده جوان در توضیح  موضوع کتاب گفت: موضوع یا مضمون داستان‌های کتاب را شاید بتوان در زیر مفاهیمی مانند جنگ و سرگشتگی و تنهایی گنجاند. سعی کرده‌ام این مفاهیم را در طیف وسیعی از پیرنگ گسترش دهم به صورتی که مانند همیشه دغدغه اصلی من که روایت است، سهم بسیار زیادی در داستان‌ها داشته باشد.

وی افزود:‌ روایت برای من مانند قصه‌گویی همیشه مسئله اصلی بوده است و سعی کرده‌ام تا جایی که بتوانم و البته به ساختمان و مضمون داستان‌ها لطمه نخورد، روایت‌پردازی را تا قله طی کنم. شاید بتوان گفت که من در مجموعه «خرچنگ» خواسته‌ام  به نوعی جاه طلبی در روایت برسم و اینکه تا چه حد موفق بوده‌ام را باید خواننده نظر دهد.

ظریف با اشاره به ممیزی آثار ادبی گفت: مسئله دیگری که باید به آن توجه داشت، مسئله ممیزی است که مثل خوره به جان تن نحیف ادبیات ما افتاده است و من فکر می‌کنم بیش از دیگر شاخه‌های هنری این ادبیات است که قربانی سانسور شده است.  البته به قول بزرگی سانسور طبیعی‌ترین حق هر جامعه است چراکه در هر جامعه‌ای این حکام هستند که بنا به مصلحت اجتماع و به نیابت از جانب اجتماع برای رسیدن به امنیت، دست به سانسور می‌زنند.

این نویسنده با تغییراتی که در کتابش انجام شده است اظهار کرد: من در مجموعه «خرچنگ» با غول بی‌شاخ و‌دم و نامرئی‌ای به نام ممیزی هم روبه‌رو بودم که در این گیر‌دار و مبارزه ناجوانمردانه سعی کردم تمهیداتی برای عبور از سد سانسور پیدا کنم. از این بابت به نظرم کمتر کسی در این مملکت دست به چنین کاری زده است.

وی ادامه داد: تمهیداتی سنجیده شد که توانست بعضی از داستان‌ها را کامل از سد سانسور عبور دهد و خود این تمهیدات به نوعی هم جنس و هم بافت با مضمون و ساختار داستان‌ها شده است و در هم دستی با روایت به فرمی در داستان‌ها رسیده‌ام که شاید بتوان به آن روایت بازی با روایت نامگذاری کرد. شاید اگر من بخواهم برای این کتاب عنوانی بنویسم که بعد از توضیحات بالا خواهم نوشت: خرچنگ را بخوانیم تا بفهمیم چگونه با کاتوبلپاس رودرو شویم.

مجموعه داستان «خرچنگ» اثر میلاد ظریف در 133 صفحه، شمارگان 1000 و به‌ّ‌بهای 11 هزار تومان توسط انتشارات نفیر منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها