داور جشنواره روستاهای دوستدار کتاب مطرح کرد:
طرحهای ترویجی کتابخوانی به منظور دستیابی به توسعه پایدار اجرا میشود
عبدالمهدی مستکین، داور جشنوارههای روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران گفت: تنها چیزی که ما در حوزه ترویج کتابخوانی در کشور نیازداریم، یک نگاه کاملا نظاممند و روشمند است تا این فرهنگ را به ورطه عمل بیاورد و از رهگذر آن خلاقیتها شکل بگیرد، جوانان ما وارد فرایند کارآفرینی شوند تا در نهایت به توسعه پایدار برسیم.
مدیر بخش فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو ایران افزود: کشوری که اهل کتاب باشد، اهل پیشرفت میشود، چرا که مردمان آن دیار متوجه شدهاند که از دل هر سطر کتاب میتوان به یک ایده رسید. این کشورها از تجارب مشترک کشورهای دیگر استفاده میکنند و با اندیشهورزی همه این موارد را به صورت عملیاتی و کاربردی برای توسعه کشور به کار میگیرند. امروز همگان به این باور رسیدهاند که جوامعی که اهل کتاب خواندن نباشند، نمیتوان آنها را در مسیر پیشرفت قلمداد کرد.
مستکین با اشاره به پیشینه فرهنگی ایران در حوزه کتابخوانی گفت: ما ایرانیان از دیرباز با کتاب و کتابخوانی انس داشتیم و از این لحاظ در فرهنگ و تمدن جهانی جایگاه ویژهای داشتیم. به عنوان مثال اولین دانشگاه جهان به نام «جندی شاپور» در حدود 1800 سال پیش در منطققه دزفول خوزستان فعالیت میکرده و تمام دانشمندان دنیا، از رُم، یونان، هند، چین و نسطوریان و قبطیان و همه در این دانشگاه در حوزه طب و فلسفه و نجوم در حال تحصیل و تدریس بودند.
دبیر کمیته ملی میراث فرهنگی و طبیعی یونسکو تأکید کرد: این اتفاق بسیار عظیمی است که در 1800 سال پیش بزرگترین کتابخانه دنیا با چیزی بالغ بر 800 هزار جلد کتاب در کشور ما وجود داشته است. بنابر این میبینیم که ایرانیان این سنت علمی و کتابخوانی را از دیرباز داشتهاند و خوشبختانه امروز با طرحهایی چون روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران در حال احیاء شدن است.
وی درباره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب گفت: این حرکت در اولین دور خود با 40 روستا برگزار شد، اما خوشبختانه امروز هزار روستا در سومین دوره آن شرکت کردند و عملا شرکت در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، جزئی از فعالیت دهیاریها شده تا بحث کتاب و کتابخوانی را با رویکرد بومی، هویتی و ملی خودمان ترویج دهیم.
مستکین با بیان اینکه هدف نهایی ما در ترویج کتابخوانی دستیابی به توسعه پایدار در کشور است، گفت: خوشبختانه ما در حوزه فرهنگ چیزی کم نداریم و تنها به یک نگاه کاملا نظاممند و روشمند نیاز داریم تا این فرهنگ را به ورطه عمل بیاورد و از رهگذر آن خلاقیتها شکل بگیرد جوانان ما وارد فرایند کارآفرینی شوند تا در نهایت به توسعه پایدار برسیم.
این داور جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران گفت: امسال در سومین دوره برگزاری جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، بیش از هزار روستا مشارکت داشاتهاند و همچنین 20 شهر برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران به مرحله نهایی آمدهاند که قرار است از میان آنها 5 شهر منتخب معرفی شود.
نظر شما