گلعلی بابایی در آیین رونمایی از کتابهای «دیدار جان» و «رؤیای صعود» گفت: امیدوارم قدردان شهیدان باشیم. آنها برای ما آبرو آفریدند. همچنین باید قدردان نویسندگان این آثار باشیم که با قلم زیبای خود از شهیدان مینویسند.
علیرضا محمدی، نویسنده کتاب «رویای صعود» در این برنامه با اشاره به خاطرات پدر شهید محمد مولایی گفت: او از شهیدانی بود که خواب شهادت را دید و همواره در خواب میدید که در هنگام آموزش گروهی چتربازی، چتر یکی از اعضای گروه باز نمیشود. او با این حال به دورههای آموزشی خود ادامه داد در حالی که بیشتر افراد با احساس خطر از انجام آن کار فاصله میگیرند.
وی ادامه داد: جرات و شجاعت او نشان میدهد که تا چه اندازه انسان خاصی بوده است و همین خاص بودن باعث شد که به مقام رفیع شهادت برسد.
مدافعی شجاع و باحیا
سردار حسنزاده، همرزم شهید مولایی نیز در سخنانی او را از جوانان مومن انقلابی معرفی کرد و گفت: او در زمان شهادت 24 ساله بود اما روحیات و حالات خاص و شجاعانهای داشت. در همان سن کم، ازدواج کرده بود و زندگی سادهای را در واحد مسکونی پدرش ترتیب داده بود. او در جریان وقایع انتخاباتی سال 1388 از خود شجاعت بسیاری نشان داده بود.
وی در بخش دیگری از بیان خاطراتش به ویژگی «باحیا» بودن شهید اشاره کرد و افزود: او فقط یک بار برای درخواست وام برای انجام امور ازدواجش به من مراجعه کرد و از این بابت بسیار ابراز شرمندگی داشت. در حالی که بیان چنین مسالهای برای دیگرانی که در موقعیت او بودند میتوانست عادی باشد. او برای پدرش احترام خاصی قائل بود و بسیار محجوب و ماخوذ به حیا بود.
این مقام مسئول ادامه داد: وصیتنامه شهید همان شب شهادتش نوشته شده بود و آن را در جیبش یافتیم. پیش از شهادت با همسرش صحبت کرد و از دوستانش خواسته بود پس از شهادت، برایش همان سوره از قرآن کریم را پخش کنند که در هنگام حرکت به سوی محل شهادش گوش میکرد. در ابتدای وصیتنامه خود نیز عشق به امام علی (ع) را ابراز کرده بود و خواست که عدد 110 را بر سنگ قبرش درج کنند.
جهانبخش صالحی، از همرزمان شهید بخشی از دیگر سخنرانی این آیین بود. وی با بیان خاطراتش از شهید بخشی گفت: او بسیار کم توقع بود. وقتی نخستینبار با نیروهای ارتشی ادغام شده بودیم، نخستینبار قرآن خواند و تفسیر قرآنش برای نیروهای ارتشی بسیار تاثیرگذار بود. البته اینگونه نبود که در میان ارتشیها قرآن تلاوت نشود اما برای ما به عنوان نیروهای سپاه، امر معنویت پررنگتر از نظامیگری بود و در نیروهای ارتشی امر نظامیگری پررنگتر از معنویت بود.
وقتی کوچهها عطرآگین میشدند
گلعلی بابایی از نویسندگان حوزه دفاع مقدس و از مسئولان انتشارات 27 بعثت نیز در این برنامه با اشاره به روزهای اجرای عملیات کربلای 5 در دوران دفاع مقدس گفت: 30 سال پیش در چنین روزهایی شهیدان این عملیات با پیکرهایشان شهرها و کوچههای ما را عطرآگین میکردند.
وی با بیان اینکه روحیات شهید مولایی زمینی نبود، گفت: این شهیدان برای ما آبرو آفریدند و باید عظمت آنها را حفظ کرد و اخلاص آنها را قدر دانست.
نویسنده «همپای صاعقه» در بیان خاطراتش از شهید بخشی نیز گفت: پیش از آن که به گردان مالک بیایم، مهدی بخشی را میدیدم اما وقتی به این گردان آمدم، از این که در برابر چشمان او قدم هم بزنیم هراس داشتیم چراکه احساس میکردیم نگاه او برزخی است و ممکن است بتواند درونیات ما را نیز ببیند.
بابایی ادامه داد: باید به مادر شهید بخشی برای تربیت چنین فرزندی تبریک گفت. امیدوارم قدردان این شهیدان باشیم. آنها برای ما آبرو آفریدند. همچنین باید قدردان نویسندگان این آثار باشیم که با قلم زیبای خود از شهیدان مینویسند.
در پایان از گلعلی بابایی برای برگزیده شدن در جایزه ادبی جلال آل احمد و نویسندگان دو اثر تازهنشر انتشارات 27 بعثت قدردانی و از دو اثر تازه این انتشارات رونمایی شد.
نظر شما