کیانوش کیانی هفتلنگ، مشاور عالی بنیاد مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی گفت: آیتالله هاشمیرفسنجانی و خاطراتاش بخش مهمی از حافظه تاریخ تحولات انقلاب اسلامی است.
وی افزود: این رجل سیاسی به مثابه حافظه تاریخ انقلاب اسلامی و در واقع از جمله سیاستمداران مطرح دنیا محسوب میشود که به تاریخنگاری علاقه داشت و خاطرات روزانه خود را یادداشت میکرد که بخشی از آن از سوی دفتر نشر معارف به چاپ رسیده است.
کیانی ادامه داد: همچنین آیتالله رفسنجانی به مساله اسناد ملی و اسناد تاریخی توجه ویژهای نشان داد و شکوفایی آرشیو اسناد ملی و گسترش شعب استانی این سازمان مدیون حمایتهای وی است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در رفسنجان یک موزه تاسیس کرد که بخش عمدهای از اسناد، یادداشتها و یادگاریهای خود را در آن گردآوری کرده است.
وی افزود: این کار در دنیا سابقه دارد و معمولا روسای جمهوری که از سیاست کنار میروند یادگاریها، یادداشتها، اسناد، معاهدات، تصاویر و فیلمهای خود را جمعآوری میکنند و در یک موزه در معرض عموم قرار میدهند علاوه بر این علاقهمندی هاشمی رفسنجانی به تاریخ از تالیف کتاب امیرکبیر بهروشنی آشکار است؛ کتابی که هماکنون از منابع مورد مراجعه محققان و پژوهشگران بهحساب میآید.
این عضو دائرهالمعارف بزرگ اسلامی گفت: طی دو سال گذشته در سالگرد شهادت میرزا کوچکخان به خدمت هاشمی رفسنجانی رسیدیم و درباره «نهضت جنگل» با وی صحبت کردیم این رجل سیاسی ایران با دقت کامل به سخنان ما گوش داد و تحلیل جالبی از واکاوی نهضت ارائه کرد. وی از جمله رجال علاقهمند به تاریخ بود که حوادث را به دقت رصد میکرد و اهل تحقیق و تحلیل بود. دادههایی که برای ما به جا گذاشته است مستندات مهم انقلاب اسلامی را ارائه میکند.
نظر شما