سال 2016 در زمینههای مختلف برای همه پر از شگفتی بود؛ دنیای ادبیات نیز از این قاعده مستثنی نبود. در این مطلب، پنج اتفاق جالب ادبی سال 2016 را مرور میکنیم.
محبوبیت شعر افزایش یافت:
همه خوب میدانند که سال قبل بسیار بد بوده است و اصلا خندهدار نیست که بگوییم که سال میلادی وحشتناکی را سپری کردیم. مردم برای کنار آمدن با این شرایط به شعر روی آوردند. پس از انتخابات سایت Poets.org با بازدید زیاد مردم روبهرو شد که سه شعر را بیشتر دوست داشتند. این سه شعر «دوباره برمیخیزم»، «بگذارید آمریکا خودش باشد»، و «یکم سپتامبر، 1999» نام دارد. «دان شیر»، سردبیر مجله «شعر» در این باره میگوید: «وقتی مردم تحت هر نوع فشاری قرار بگیرند به شعر رو میآورند. به همین دلیل است که شعر در شرایط مختلف در زندگی به همراه ماست. در عروسی، عزا، و سالگردهای ازدواج. بسیاری از شاعران نیز تلاش کردند شعرهای خود را با شرایط جدید تطبیق دهند. به عنوان مثال «ملیسا برودر» شعری تحت عنوان «توئیتر» و «روپی کائور» شعری تحت عنوان «اینستاگرام» دارد.
پس از انتخابات مردم به کتابخوانی رو آوردند:
نتیجه انتخابات هشتم نوامبر آمریکا تغییر بسیاری در فهرست پرفروشها ایجاد کرد. کتاب «هنر معامله» نوشته «ترامپ» از رده 107 به رده 24 در سایت آمازون رسید. دومین چاپ کتاب «امید در تاریکی» نوشته «ربکا سولنیت» که درباره دوره ریاستجمهوری «جورج بوش» و جنگ در عراق پس از انتخابات به پایان رسید. یک هفته پس از انتخابات کتابهای جدید «مگین کلی» و «برنی سندرز» پرفروش شدند. بسیاری از ناشران نیز تصمیم گرفتند کتابهایی را منتشر کنند که چگونگی انتخاب «ترامپ» و موفقیت وی را توضیح دادند. بعضی از این کتب نیز حماسهسرایی میکنند و مردم را به حرکت فرا میخوانند. به طور کل مردم تلاش میکردند شرایط و اتفاقات را درک کنند و به همین منظور به کتابهای سیاسی رو آوردند.
پسری که همیشه در میان ما بوده است:
گویا «جی. کی. رولینگ» هنوز کار خود را با «هری پاتر» تمام نکرده است. نمایش «کودک نفرینشده» و «جانوران شگفتانگیز و زیستگاه آنها» تا پنج قسمت دیگر ادامه خواهد داشت. وی هفته پیش نیز نوید انتشار دو کتاب دیگر را به طرفداران خود داد. اگرچه «رولینگ» پیش از این اعلام کرده بود داستانهای «هری پاتر» دیگر به پایان رسیده است اما به نظر نمیآید کار او با این جادوگر به پایان رسیده باشد.
چهره واقعی «النا فرانته» رونمایی شد:
در دوم اکتبر مجله نقد کتاب «نیویورکتایمز» تحقیقی را توسط «کلادیو گاتی» منتشر کرد و در آن هویت واقعی «النا فرانته» را فاش کرد. «گاتی» اعلام کرد وی خود را جای «آنیتا راجا» مترجم ایتالیایی معرفی کرده بود.
«باب دیلن» برنده جایزه نوبل ادبیات شد
انتخاب «باب دیلن» به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات همگان را شگفتزده کرد. چه از «دیلن» خوشتان بیاید یا نه این خبر تبدیل به تیتر نخست مجلات معتبر ادبی شد. با اینکه هنوز هم این اتفاق احمقانه و خندهدار به نظر میآید اما شاید این اتفاق باید رخ میداد تا سال 2016 را که پر از اتفاقات عجیب بود کامل کند.
نظر شما