شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
امامی‌زاده:حفظ قداست شغلی با رعایت کپی‌رایت برای ناشران تخصصی محقق می‌شود

امين امامی‌زاده، مدیرمسئول انتشارات «رویان‌پژوه» با اشاره به لزوم شناسایی و حمایت از ناشران تخصصی مجری کپی‌رایت گفت: ناشران دانشگاهی با رعایت کپی‌رایت از قداست شغلی خود حفاظت می‌کنند.

سيدامين امامی‌زاده، مدیرمسئول انتشارات «رویان‌پژوه» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره تجربه مذاکره با ناشر خارجی برای خرید رایت کتاب حوزه دندانپزشکی اظهار کرد: انتشارات «رویان‌پژوه» به‌عنوان ناشر کتاب‌های حوزه تخصصی دندانپزشکی و با الگوبر‌داری از تعاملات علمی در همایش‌های بین‌المللی، برای ترجمه و انتشار کتاب‌های تخصصی به‌طور مستقیم با Elsevier وارد مذاکره شد؛ نتیجه این تعامل نیز انتشار کتاب «پرتز‌های ثابت دندانی نوین روزنسیل» نوشته دکتر نورمن روزنسیل است.        
 
وی با اشاره به برخورداری انتشارات «رویان‌پژوه» از تخفیف‌ ناشر خارجی در پی خرید قانونی کتاب افزود: پیش از انتشار کتاب «پروتز‌های ثابت دندانی نوین» رویان‌پژوه برای دو عنوان کتاب دیگر نیز به خرید رایت کتاب از ناشر خارجی اقدام کرده بود.        
 
امامی‌زاده درباره واکنش Elsevier درباره اقدام یک ناشر ایرانی و  دانشگاهی به مذاکره ادامه داد: Elsevier از پیشنهاد ناشر ایرانی همچنین از اطلاع نسبت به وجود متخصصان نیازمند به کتاب‌های مرجع مانند «پروتز‌های ثابت دندانی نوین روزنسیل» بسیار متعجب شدند. جریان بر‌قراری ارتباط با ناشر، خرید رایت و کسب مجوز کتاب دو ماه به‌طول انجامید.  
      
این ناشر حوزه دندانپزشکی با انتقاد از بی‌توجهی نشر دانشگاهی به خرید رایت گفت: صنعت نشر کشور نسبت به جریان کپی‌رایت بی‌توجه است، به‌عنوان مثال، همزمان یا بعد از مدت زمان کوتاهی از ترجمه و انتشار قانونی چند مرجع بین‌المللی از سوی انتشارات رویان‌پژوه، شاهد عرضه این کتاب‌ها به‌صورت غیر‌قانونی هستیم. بنابراین می‌توان اطمینان حاصل کرد که تفاوت چندانی بین نشر قانونی و غیر‌قانونی وجود ندارد.
 
امامی‌زاده با اشاره به لزوم تمرکز مسئولان بر حمایت از نشر قانونی کتاب افزود: ناشر تخصصی و دانشگاهی که به دنبال فعالیت قانونی است در واقع از قداست شغلی خود محافظت می‌کند؛ به‌عبارت دیگر وقتی پایه‌های اصلی فعالیت ناشر مستحکم باشد می‌توان موفقیت را تضمین کرد.
 
وی با تاکید بر پیوستن ایران به «کنوانسیون بِرن» به دلیل تاثیر آن بر تبادلات علمی اظهار کرد: ایران باید به کنوانسیون بِرن بپیوندد چرا‌که اغلب کشور‌های دنیا در این مسیر حرکت کرده‌اند و استاندارد‌سازی با‌ آن‌ها با اهمیت است؛ علاوه براین با کشور‌هایی به تعاملات علمی می‌پردازند که به موضوع استاندارد‌سازی توجه داشته باشند. توجه به استاندارد‌های جهانی نشر از سوی دیگر موجب تقویت پایه‌های شغلی ناشران می‌شود.
 
مدیرمسئول انتشارات «رویان‌پژوه» با اشاره به رونمایی از کتاب «پروتز‌های ثابت دندانی نوین روزنسیل» در ایران ادامه داد: رونمایی از ترجمه  قانونی کتاب «پرتز‌های ثابت دندانی نوین روزنسیل» با حضور نویسنده در حاشیه شانزدهمین همایش «پروستودنتیست‌های ایران» نمونه‌ای از استاندارد‌سازی نشر است؛ علاوه براین زمینه اعتماد‌‌سازی بین نویسنده و ناشر ایرانی را ایجاد می‌کند. رضایت دکنر روزنسیل، از انتشار قانونی کتابش در ایران بی‌تردید در تقویت ارتباط علمی این چهره علمی با متخصان ایران موثر است.
 
امامی‌زاده گفت: فعالیت استاندارد‌‌های نشر موجب برقراری ارتباط و تعامل علمی ناشران در نقاط مختلف دنیا می‌شود در حالی‌که در کشور رعایت این نکات با توجه به چاپ کتاب‌های غیر‌قانونی از اهمیت برخوردار نیست؛ به‌عبارت دیگر ناشران، رعایت قوانین نشر را فعالیتی اضافی تلقی می‌کنند. دلیل اصلی این تلقی نیز نبود حمایت از سوی مراجع ذی‌صلاح است. بخشی از این حمایت با معرفی و تاکید بر تفاوت بین نشر قانونی و غیر‌قانونی تعریف می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها