نشست تخصصی با موضوع ادبیات کودک و نوجوان با حضور هوشنگ مرادیکرمانی در بخش جنبی نمایشگاه استانی کتاب اراک برگزار شد.
این نویسنده پیشکسوت حوزه کودک و نوجوان گفت: وقتی رمان خوانده میشود، مغز شما کار میکند و مخاطب از اینکه خلاقیت دارد خوشحال میشود، چراکه همه چیز در داستان نیامده و این امر نقطه تمایز رمان از فیلم است، زیرا در فیلم مخاطب شخصیت ظاهری فرد را میبیند، اما در رمان خواننده علاوه بر تجسم شخصیتها برای آنها چهره و حتی لهجه نیز متصور میشود و این امر رمز ماندگاری کتاب است.
مرادیکرمانی افزود: در زمان نگارش یک داستان یا رمان نویسنده با ذهن و گوش خود موضوعی را میبینید و میشنود و حتما مطالب یک سابقه ذهنی دارد؛ آثار بنده نیز براساس یک اتفاق واقعی از زندگی شخصی خودم و ریشه زندگیام نشأت گرفته و نگاشته شده است.
وی بیان کرد: نویسندگان با الهامگیری از موضوعات مختلفی که برای آنها رخ داده، دست به قلم شده و نگارش موضوعات را انجام میدهند که اگر در آن حسپردازی شده و شنیدهها و دیدهها آورده شود، تأثیر بسیاری در خواننده خواهد داشت.
نویسنده «قصههای مجید» گفت: هنر از این حسها و شنیدنهای احساسی شروع و همین موضوع تبدیل به یک اثر هنری ارزشمند میشود و باید در این زمینه زیاد گوش کرد و زیاد خواند و زیاد نوشت. در بخش کتاب کودکان نیز مشکل اصلی همین نصیحتها و شعارها است و همین امر موجب فراری شدن کودکان و نوجوانان میشود، چراکه موجب دلزدگی آنها میشود، در صورتیکه باید این مباحث کنار گذاشته شده و کتاب و شعر به کودکان آموزش داده شود. کودکان از نصیحت فراری هستند، پس نباید این موضوعات طوری گفته شود که کودک دلزده شده و دیگر رغبتی برای خواندن کتاب نداشته باشد. هر کسی در هر جا نیاز به هویت اقلیمی دارد و باید به آن پایبند باشد، چراکه حتی در نوشتهها نیز لهجه و بحث اقلیم و محل زندگی مشخص است.
نهمین نمایشگاه سراسری استان مرکزی 13 آذرماه افتتاح شد و تا 18 آذرماه از ساعت 13 تا 20 میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
نظر شما