پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
تاکید چهره‌های فرهنگی بر ضرورت ترویج کتابخوانی در مدارس

چهره‌های فرهنگی در کتابگردی هفته کتاب بر ترویج کتابخوانی در مدارس و لزوم برنامه‌ریزی از سوی آموزش و پرورش در این زمینه تاکید و در این‌باره پیشنهادهایی ارائه کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، همزمان با روز کتابگردی و در دیدار اهالی فرهنگ از کتابفروشی‌های سطح شهر تهران، چهره‌های شاخص فرهنگی، توجه جدی‌تر آموزش و پرورش به موضوع ترویج فرهنگ کتابخوانی در مدارس و در بین دانش‌آموزان و همچنین برنامه‌ریزی‌های کارشناسی و مستمر در این زمینه را خواستار شدند؛

مسجدجامعی در ادامه کتابگردی در هفته کتاب با حضور در فروشگاه انتشارات هنوز و ثالث تازه‌های این دو نشر را تورق کرد. کتاب‌هایی که مسجدجامعی در این کتابفروشی ورق زد بیشتر در زمینه تاریخ، ادبیات و شعر بود.

این چهره فرهنگی با حضور در کافی شاپ فروشگاه انتشارات ثالث دقایقی را با چهره‌های هنری و فرهنگی از جمله بهزاد فراهانی، سید فرید قاسمی، استاد چکناواریان، به گفت‌وگو نشست.

مسجدجامعی از حاضران درخواست کرد برای ترویج کتابخوانی در مدارس پیشنهادهایی را ارائه کنند.
 
لیلی گلستان نیز ادامه داد: به نظر می‌رسد برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در مدارس واحد درسی ویژه‌ای از سوی آموزش و پرورش پیش‌بینی شود.
 
سپس محمود آموزگار، رئیس اتحادیه کتابفروشان نیز افزود: به نظر می‌رسد مطالعه با علاقه‌مندی افراد درونی می‌شود و می‌توان از تجربه کشورهای خارجی در این زمینه استفاده کرد.
 
سید فرید قاسمی نیز اظهار کرد: می‌توان کلاس انشا را با موضوعاتی مانند علم بهتر است یا ثروت به کتابخوانی اختصاص داد، به عبارت دیگر باید از دانش‌آموزان خواست تا تجربه‌های کتابخوانی خود را در کلاس‌های درس برای دیگر همکلاسی‌هایشان تشریح کنند.
 
بهزاد فراهانی، بازیگر پیشکسوت ایران نیز گفت: نمایش و تئاتر از ابزارهای مناسب برای ترویج کتابخوانی است چرا که دانش‌آموزان برای بازی نیاز به مطالعه دارند. بنابراین در این جریان مطالعه کاری داوطلبانه است.
 
اسدالله امرایی، مترجم نیز به توجه معلمان نظام قدیم آموزش و پرورش به کتابخوانی اشاره کرد. وی این افراد را باسواد و جزو کسانی دانست که در این حوزه مسئولیت تعریف شده‌ای داشتند.
 
سپس مسجدجامعی به فروشگاه نشر چشمه رفت. پس از آن از کتابفروشی‌های نشر نی دیدن کرد و از بهبود افزایش خرید کتاب اظهار خوشحالی کرد.

وی قرار است در ادامه کتابگردی به انتشارات جهاد دانشگاهی برود و دکتر سلگی، رئیس اداره کتاب در این مسیر وی را همراهی خواهد کرد.

احمد مسجد جامعی در ادامه بازدید با حضور در فروشگاه جهاد  دانشگاهی با عادل تقوی، مدیر انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی و دکتر سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره میزان استقبال از کتاب‌های جهاد دانشگاهی گفت‌وگو کرد.

تقوی در این باره اظهار کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی فروشگاه و نزدیکی دانشگاه هنر به تردد دانشجویان میزان فروش کتاب قابل قبول است اما در دیگر فروشگاه‌ها شرایط آموزشی چندان رضایت‌بخش نیست.
 
در پایان مسجدجامعی در این فروشگاه افزود: نگاه شما به کتابفروشی‌ها ارزشمند است.

وی با حضور در نشر افق و گفت‌وگو با مدیر انتشارات در بیان خاطره‌ای گفت: در زمان دانشجویی به همراه استاد علی‌اکبر احمدی، نویسنده حوزه روانشناسی برای صرف ساندویچ به این مکان می‌آمدیم و حالا نشر افق در این محل فعالیت می‌کند.
 
مسجدجامعی همچنین از کتابفروشی انتشارات توس دیدن کرد و خطاب به مسئول فروشگاه گفت: شما حق مضاعفی بر گردن نشر دارید چرا که اقداماتی را انجام داده‌اید که دیگران انجام نداده‌اند.

وی در ادامه بازدید از کتابفروشی‌های خیابان انقلاب در روز کتابگردی با حضور در فروشگاه انتشارات موسسه کیهان یک جلد قرآن کریم و در فروشگاه «گوتنبرگ»، کتاب «شازده حمام» نوشته دکتر محمد‌حسین پاپُلی یزدی را هدیه گرفت.

مسجدجامعی همچنین در بازدید از فروشگاه «پارسا» با چند تن از اعضای انجمن زنان ناشر به گفت‌و‌گو نشست. در جریان این گفت‌‌و‌گوی کوتاه مریم جدلی، رئیس انجمن زنان ناشر ضمن اشاره به عضویت 80 ناشر در این انجمن بر لزوم حمایت بیشتر از زنان فعال حوزه نشر تاکید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها