دهمین شماره فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی از سوی انتشارات موسسه خانه کتاب منتشر شد. این شماره با آثار و گفتاری از جلالالدين رفیعفر، بیژن زارع، امیدعلی احمدی، اسماعیل قدیمی، عباس اسدی، محمد علی زکی و عاطفه نامداری به بازار نشر عرضه شده است.
امروزه نشر زیرزمینی واقعیت آزاردهنده عرصه نشر در کشور است. نشر زیرزمینی دزدی فرهنگ یا بهتر بگوییم دزدی محصولات فرهنگی است. فرد یا سازمانی سودجو بدون رعایت حق مالکان با سنجیدن بازار، اثری را بدون پرداخت حق مولف، سرمایهگذاری، تبلیغ برای کتاب، تایپ و صفحهبندی و طراحی جلد، اخذ مجوز، ویرایش و دهها هزینه دیگر از راه رسیده کتاب را تکثیر میکند و از آنجا که هزینه تمام شده او بسیار کمتر از ناشر اصلی است، این کتاب را با 40 تا 50 درصد قیمت واقعی به فروشنده که او نیز نگران حقوق ناشر و نویسنده نیست، عرضه میکند.»
در بخش «نقد شفاهی» این شماره، جلالالدین رفیعفر مطلبی با عنوان «فراز و نشیب تالیف آثار تخصصی انسان شناسی» نگاشته است. در بخش «نقد تالیف» نیز مطالبی با عناوین جریان اصلی رشته جامعهشناسی، اقتداری که همچنان برقرار است به قلم نسرین پورهمرنگ، بررسی و نقد «کتاب ما چگونه ما شدیم» نوشته اسماعیل قدیمی، کتابسازی مردانه برای نقشهای زنانه به قلم عباس اسدی، بررسی و نقد کتاب «مشکله هویت ایرانیان امروز» به قلم بیژن زارع، درسگفتارهای استاد غلامحسین صدیقی به کوشش امیدعلی احمدی، زبان و مهاجرت؛ پیامدهای زبانی مهاجرت ایرانیان به آمریکا به قلم علی حاتمی و تحلیل اجتماعی در فضای کنش به قلم زهرا حسن استاد علی مشاهده میشود.
در بخش «نقد ترجمه» نیز مطالبی با عناوین علوم انسانی گستره شناختها نوشته نیما اکبری، بررسی و نقد کتاب جامعهشناسی از چه معضلی رنج میبرد نوشته مهدخت قربانی، شهر خلاق نیاز جوامع امروزی و در حال گذار نوشته سعیده محمدی و قانونگرایی و دموکراسی مشورتی نوشته حوریه حقیقینیا منتشر شده است.
ابراهیم حبیبی مجنده در بخش نقد پیشین، مطلبی با عنوان «چرخ و فلک داده و نظریه» را نوشته است. محمدعلی زکی نیز در بخش اندیشه «میراث فکری بوردیو در جامعهشناسی ایران» را بررسی کرده است.
بخش زاویه این شماره به موضوع «ممیزی و بازار سیاه کتاب» به کوشش محمد صالح نسب و علی موذنی پرداخته است. رقیه نوروزی نیز در بخش «پژوهش در کتاب» خصومت قومی: بازار کار شکافدار ادنابوناریچ انجمن جامعهشناسی آمریکا را بررسی کرده است.
پایان بخش این شماره از فصلنامه نیز مطلب «کتابپژوهی جامعهشناختی در غرب» به قلم روشنک فرهودی است.
فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی را میتوان به بهای 10 هزار تومان از کتابفروشیهای معتبر توس، طهوری، مرجع، جامعهشناسان، آگاه، شهر کتاب و... تهیه کرد. این فصلنامه به کوشش موسسه خانه کتاب منتشر شده است.
نظر شما