با خبرهای بيست و دومين نمايشگاه مطبوعات/ 6
حلمی: معرفی کتابهای مفید وظیفه رسانههاست / رسانهها کمک کنند تا ساعت فرهنگی کشور به حرکت درآید
احسان حلمی، مدیر شبکه ماهوارهای «هدهد» و رئیس سازمان رسانهای «صبا» در بازدید از نمایشگاه مطبوعات با حضور در غرفه «ایبنا» اظهار کرد: امروز دنیا به سمت خدمات ساندویچی حرکت میکند، بنابراین در دنیای امروز کسی نباید به دنبال کتاب خوب بگردد و کتاب خوب باید از طریق رسانهها به مردم معرفی شود.
وی ادامه داد: من بهعنوان یک فعال حوزه رسانه یکی از بزرگترین مشکلاتم، شناسایی کتابهای خوب در حوزه رسانه است، چراکه شناسایی منبعهای فارسی کار بسیار سختی است و خبرگزاریهایی مانند خبرگزاری کتاب ایران میتوانند، با پرداختن به این موارد، مشکلات کتاب را شناسایی و کاهش دهند.
مدیر شبکه ماهوارهای «هدهد» با اشاره به نقش رسانهها در معرفی کتاب به جامعه اظهار کرد: امروز دنیا به سمت خدمات ساندویچی حرکت میکند، بنابراین در دنیای امروز کسی نباید دنبال کتاب خوب بگردد و کتاب خوب باید از طریق رسانهها به مردم معرفی شود. آیا این اتفاق به شکل کامل در حال رخ دادن است؟ و آیا کتاب خوب در دسترس مردم قرار دارد؟ قطعا جواب این سوال، خیر است و این نکته به ما نشان میدهد که هنوز جا برای فعالیت وجود دارد.
وی افزود: اگر ما به دنبال توسعه فرهنگی هستیم، باید بهعنوان حلقههایی در کنار هم عمل کنیم. در جامعه ما همه دوست دارند ساعت «بیگ بن» باشند و از این نکته غافل شدهایم که باید مانند چرخ دندههای یک ساعت در کنار هم کار کنیم تا ساعت فرهنگی کشور به حرکت در بیاید و یک ساعت زیبا تحویل جامعه دهیم.
حلمی در توضیح اهمیت طرحهای حمایتی موسسه خانه کتاب گفت: در شرایط فعلی طرحهایی از سوی موسسه خانه کتاب در حال اجرا است و اگر ما به دنبال بهرهبرداری از این طرحها هستیم، باید این موسسه را در اجرای این طرحها کمک کنیم. بدون شک یکی از چرخدندههای این حرکت فرهنگی، رسانهها هستند و این انتظار وجود دارد که طرحهایی مانند «پاییزه کتاب» از سوی رسانههای مختلف به مردم معرفی شوند.
رئیس سازمان رسانهای «صبا» ادامه داد: یکی از مشکلات حال حاضر صنعت نشر، گران بودن قیمت کتاب است، بنابراین یکی از طرحهای تاثیرگذار، حمایت مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ebook است، چراکه با فرهنگسازی استفاده از این کتابها، مشکل گرانی قیمت کتاب حل خواهد شد. از طرفی استفاده از ebookها باعث میشود که محقق قسمتهای مهم یک کتاب را به سادگی به تحقیق یا مقالهاش اضافه کند و به این ترتیب شاهد رشد بیشتر علم در جامعه باشیم.
مدیر شبکه ماهوارهای «هدهد» با اشاره به اهمیت کارشناسی مشکلات حوزه نشر اظهار کرد: جامعه ما در گذشته جامعه کتابخوانی بوده و ما باید از کارشناسان این حوزه بخواهیم تا مشکلات را شناسایی و اعلام کنند که چرا آن جامعه به یک جامعه غیرکتابخوان تبدیل شده است. بدون شک این مشکلات با یک بررسی کارشناسانه حل خواهد شد که این کار وظیفه کارشناسان این حوزه است.
نظر شما