چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶
​رمان‌های داریوش مهرجویی نقد و بررسی می‌شود

جلسه نقد و بررسی دو رمان «در خرابات مغان» و «آن رسید لعنتی» اثر داریوش مهرجویی در سالن کنفرانس انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) جلسه نقد و بررسی رمان‌های داریوش مهرجویی با نام‌های «در خرابات مغان» و «آن رسید لعنتی» با حضور داریوش مهرجویی، دکتر نیره توکلی، شهرام اقبال‌زاده و مجتبی گلستانی و با همکاری گروه جامعه‌شناسی هنر انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار خواهد شد.

رمان «خرابات مغان» داستان دانشجوی مسلمان ایرانی را روایت می‌کند که با وجود همه دغدغه‌های دینی خود برای تحصیل به آمریکا سفر می‌کند و در مدت اقامت خود در این کشور نیز نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نمی‌ماند. وی به دلیل موقعیت خانوادگی خود و نیز علاقه‌ شخصی، تصمیم می‌گیرد تا با آموختن فلسفه، پاسخ‌گوی شبهات خود باشد و بتواند به دفاع عقلانی از اعتقادات خود دست یابد. مهرجویی در ادامه این رمان با روایت خود از واقعه 11 سپتامبر و علاقه‌مند شدن این جوان به مسائل سیاسی، داستان برخورد با مسلمانان در جامعه آمریکا پس از 11 سپتامبر و نیز حضور این دانشجو در زندان گوانتانامو را روایت می‌کند.

«آن رسید لعنتی»، جدیدترین اثر مهرجویی، داستان زندگی بهزاد جاوید، فیلمبردار، کار‌گردان و تهیه‌کننده‌ پنجاه‌و‌چند ساله است. کتاب با صحنه سکته بهزاد شروع می‌شود. علت سکته این است که بهزاد می‌شنود صدا‌و‌سیما بعد از چهار سال نمی‌تواند پول او را پرداخت کند. این رمان درباره سردرگمی و کلاف بازنشدنی مشکلات انسان‌ها در زندگی شهری است؛ حتی می‌توان گفت نقدی بر بروکراسی و زندگی مدرن است. با آنکه شهری که داستان در آن می‌گذرد تهران است، اما اتفاقات داستان در هر شهر بزرگی می‌تواند اتفاق بیفتد. در لابه‌لای این داستان با انسان‌های مختلفی برخورد می‌کنیم که همه غرق در مشکلات خود هستند، همه می‌خواهند به هم کمک کنند، اما هیچیک توان حل مشکلات خود را هم ندارند.

داریوش مهرجویی، متولد 1318 تهران است. وی در رشته فلسفه و سینما تحصیل کرده و در کارنامه ادبی و هنری خود علاوه بر تهیه‌کنندگی و کارگردانی فیلم، داوری در جشنواره‌های سینمایی، نویسندگی و ترجمه نیز دارد.
 
علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند از ساعت 17 روز چهارشنبه (28 مهرماه) به سالن کنفرانس انجمن جامعه‌شناسی ایران به نشانی تهران، خیابان جلال آل‌احمد، جنب پل گیشا، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، نیم‌طبقه اول مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها