«گونه سینمایی» که نویسندهاش علیرضا کاوه آنرا چاپ کرده، روانه بازار کتاب شد.
بخش نخست این کتاب شامل «گونه»، «روشهای بررسی گونه»، «چهار گروهبندی»، «فراگونه»، «گونههای فرعی»، «دوسویگی(قطببندی)» و «واقعیت سینمایی» شده، بخش دوم کتاب «لحن»، «نظام ارزشی( ایدئولوژیک)»، «تأویل ناپذیری»، و «قیاس ناپذیری» را در برگرفته و نویسنده در بخش پایانی، از «گزینههای نظریهپردازی گونه»، «یادداشتها»، «منابع»، «برای پژوهش بیشتر» و «نمایه» است.
ژانرهای معرفیشده در این کتاب، در چهار گروه طبقهبندی شدهاند.
«جنایی»، «کمدی»، «ملودرام»، «وسترن»، «فانتزی»، «وحشت» و «موزیکال» نامهایی است که برای معرفی ژانرهای اصلی تاریخ سینما در گروه نخست طبقهبندی این کتاب با نام هفت گونه اصلی انتخاب شدهاند.
«عظیمEpic»، «افسانه علمی»، «ماجرایی»، «کودکانه»، «اسرارآمیز»، «سرگذشتنامهای» و «ورزشی»، هفت گونه بعدی در بخش گونههای فرعی هستند.
«جنگی»، «اجتماعی»، «مهمانی»، «حرفهJob»، «فاجعه»، «فیلم در فیلم» و «(Teenager)Teenpic» دسته سوم از گونههاست که البته در بخش فرعی قرار میگیرد.
«طبیعت»، «جادهای»، «حادثهای»، «سیاسی»، «خطابهای»، «سمفونی شهر» و «Porno» گروه چهارم از گونهبندی چهارگانهای است که در این کتاب آمده است.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم:«از ظهور سینما زمان زیادی نگذشت که واژه «ژانر» با تکرار بیشتری بر سر زبانها افتاد. امروزه همه تقسیمبندیها در رشتههای متفاوت از گونهبندی یاد میکنند و این واژه از انحصار زیباییشناسی خارج شده است. واژهای که دریافت انسانی و پیوند بین انسانها را نمایندگی میکند. شاید زمان زیادی نگذرد که فیلسوفی از کمتوجهی زبان و فلسفه به این موضوع پیش از آنکه «تصویر» اهمیت آن را گوشزد کند، اظهار تأسف نماید.»
نخستین چاپ کتاب «گونه سینمایی» به قلم علیرضا کاوه با شمارگان یکهزار نسخه در ۱۰۶ صفحه به بهای پنج هزار تومان در سال 1395 از سوی نویسندهاش، به بازار کتاب عرضه شده است.
نظر شما