اهمیت نمایشگاههای استانی کتاب / 8
گائینی: مبلغ بُن کتاب نمایشگاههای استانی کتاب افزایش یابد / تدوین آییننامه تعیین قیمت کتاب
مدیر انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه نمایشگاههای استانی کتاب، ویترین مناسب و مغتنمی برای ناشران است، گفت: پیشنهاد میکنم متولیان، مبلغ بُن کتاب این نمایشگاهها را افزایش و دامنه اقشار بهرهمند از این بُنها را گسترش دهند.
جواد گائینی، مدیر انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار «ایبنا» اظهار کرد: برپایی نمایشگاههای استانی کتاب به عرضه و تقاضای کتاب کمک قابلتوجهی میکند. ضمن اینکه این نمایشگاهها، ویترین مغتنمی برای ناشران محسوب میشوند.
وی توضیح داد: با توجه به وجود مشکلات اقتصادی، در صورتیکه از ناشران حمایتهای لازم صورت گیرد، بدون تردید نمایشگاههای استانی کتاب پُربارتر برگزار میشوند؛ بهطور مثال میتوان مبلغ بُن کتاب این نمایشگاهها را افزایش داد. همچنین میتوان دامنه اقشار بهرهمند از این بُنها را گسترش داد تا نه فقط دانشجویان، اساتید و دانشآموزان، بلکه همه اقشار جامعه بتوانند از اینگونه حمایتها برخوردار شوند.
مدیر انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن تأکید بر هدفمند شدن تقویم برپایی نمایشگاههای استانی کتاب گفت: برخی نمایشگاههای استانی کتاب در فصل تابستان برگزار میشوند که عموم مردم به دلیل مسافرت برای گذران اوقات فراغت، چندان تمایلی به حضور در این نمایشگاهها ندارند. همچنین وقتی این نمایشگاهها در تابستان برپا میشوند، از شور و شوق و هیجان نمایشگاههایی که همزمان با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها برگزار میشوند، برخوردار نیستند. البته میتوان با انجام تبلیغات بصری گسترده در سطح شهر و استان مربوطه و با بهکارگیری ظرفیتهای رسانه ملی، این ضعف را تا حدودی جبران کرد.
گائینی افزود: از طرفی معتقدم اگر جنبههای تشویقی نمایشگاههای استانی کتاب افزایش یابد، بدون تردید شاهد حجم وسیعی از جمعیت خواهیم بود. بهطور مثال فردی که برای بازدید در نمایشگاه حضور مییابد، اگر آگاه باشد که حتی اگر بُن کتاب شامل حالش نشود، از سوی خودِ ناشران، البته در صورت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشمول تخفیف کتاب خواهد شد، بدون تردید نسبت به خرید کتاب موردنیاز خود اقدام میکند.
وی عنوان کرد: در مجموع با برپایی نمایشگاههای استانی کتاب موافق هستم، چراکه این نمایشگاهها باعث میشوند در طول یک هفته، میان جامعه علمی استان و کتاب، ارتباط دوبارهای برقرار شود. همچنین این نمایشگاهها نمادی از مراکز بزرگ خرید محسوب میشوند که افراد میتوانند نیاز خود را از این طریق برطرف و کتاب مورد علاقه خود را تهیه کنند.
مدیر انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به مهمترین دغدغه حوزه نشر ادامه داد: متأسفانه در چند سال اخیر قیمت کاغذ و بهمراتب قیمت کتاب افزایش پیدا کرده است؛ همین معضل، توان خرید کتاب مردم را کاهش داده است. بهنظرم باید برای رفع این معضل، از سوی دولت بستههای حمایتی درنظر گرفته شود و یا از سوی انجمن ناشران آییننامهای به منظور تعیین سقفی برای قیمت کتابها تدوین شود.
مدیر انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: حوزه فرهنگ به ورود دولت و حمایتهای آن نیازمند است، چراکه ناشران جزو اقشار زحمتکش جامعه محسوب میشوند که به نسبت سرمایه و زحماتی که متحمل میشوند، ارزشافزوده ناچیزی دریافت میکنند.
نظر شما