سه‌شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸
​«دختر لوتی» نقد و بررسی می‌شود / برنده جایزه جلال زیر تیغ منتقدان

رمان «دختر لوتی» نوشته شهریار عباسی که در هشتمین دوره جایزه جلا آل‌احمد برگزیده شده بود، در نشست «کانون کتابخوانان» نقد و بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)در صد و چهاردهمین نشست «کانون کتابخوانان»، جدیدترین رمان شهریار عباسی به نام «دختر لوتی» نقد و بررسی می‌شود. در این نشست فرحناز علیزاده، نویسنده و منقد به بررسی دلایل موفقیت این رمان خواهد پرداخت.

رمان «دختر لوتی» سال گذشته (94) در 140 صفحه از سوی انتشارات مروارید منتشر و برنده هشتمین دوره جایزه جلال آل‌احمد شد.

شهریار عباسی در این رمان به روایت بخشی از زندگی یک معلمِ فیزیک جوان می‌پردازد که در بحبوحه‌ جنگ و برای امتناع از اعزام به سربازی و حضور در جبهه‌های جنگ، شغل معلمی را انتخاب کرده و روانه‌ شهر کوچکی در جنوب لرستان می‌شود. پلدختر، شهری کوچک و محقر که گاهو‌بیگاه مورد هجوم هوایی و بمباران ارتش بعث قرار می‌گیرد. معلم، در شهر کوچک پلدختر، کم‌و‌بیش با فرهنگ مردمان آن شهر آشنا می‌شود. او در منزلی سکونت دارد که در همسایگی‌اش یک خانواده‌ «لوتی» زندگی می‌کنند. لوتی‌ها از اقوام دوره‌گردی هستند که در نواحی مختلف ایران پراکنده‌اند. بیشتر به مشاغلی مانند مطربی، آوازه‌خوانی، کف‌بینی، رمالی و آهنگری اشتغال دارند، متاسفانه اغلب در نزد اقوام دیگر وجهه‌ خوبی نداشته و مورد طرد و بی مهری دیگران واقع می‌شوند.

معلمِ جوان مجذوب خانواده‌ همسایه و به طور مشخص دختر جوان خانواده می‌شود که از قضا در دبیرستان دخترانه‌ شهر، شاگرد اوست. در گیر و دار این شیفتگی، آشنایی و مراوده با خانواده‌ همسایه، معلمِ جوان به صرافت شناخت خود و بخشی از هویت گم شده‌اش می‌افتد و دست به سفری کوتاه به مقصد پادگان دو کوهه در اندیمشک می‌زند.
 
نشست نقد این رمان، از ساعت ۱۶ روز یکشنبه (۱۸ مهرماه) در سالن فرهنگ فرهنگسرای ملل واقع در بوستان قیطریه برگزار می‌شود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها