پنجشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
جبه‌دارمارالانی: آخر هفته را با «کارکرد‌های ذهنی در جوامع عقب‌ مانده» سپری کنید/ تاثیرگذاری بر فرصت آینده‌نگری

پرویز جبه‌دار مارالانی، چهره ماندگار رشته برق کتاب «کارکرد‌های ذهنی در جوامع عقب‌ مانده» را برای مطالعه آخر هفته به علاقه‌مندان مطالعه پیشنهاد کرد.

پروفسور پرویز جبه‌دار مارالانی، چهره ماندگار رشته برق در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره پیشنهاد مطالعه آخر هفته اظهار کرد: علاقه‌مندان به کتاب و مطالعه می‌توانند آخر هفته خود را با کتاب «کارکرد‌های ذهنی در جوامع عقب‌ مانده» بگذرانند. مطالعه این کتاب را یکی از دوستانم پیشنهاد کرده است که همچنان مشغول مطالعه آن هستم.      
  
وی افزود: «کارکرد‌های ذهنی در جوامع عقب‌ مانده» نوشته لوسین لوی ــ برول با ترجمه یداله موقن را انتشارات «هرمس» منتشر کرده است. نویسنده، استدلال می‌کند عقب‌ماندگی ذهنی، علت اصلی عقب‌ماندگی جوامع عقب‌مانده به‌حساب می‌آید که بر دیدگاه‌ها و نداشتن فرصت آینده‌نگری تاثیر‌گذار است.
 
درباره کتاب «کارکرد‌های ذهنی در جوامع عقب‌ مانده»
نویسنده کارکردهای ذهنی را در جوامع ابتدایی مطالعه و تعداد زیادی اسناد و مدارک گردآوری و طبقه‌بندی کرد. نخستین نتیجه‌گیری وی بر بررسی تفاوت اقوام ابتدایی با ذهنیت مردم جوامع مدرن استوار است؛ بنابراین وی اعلام می‌کند که این تفاوت بر «مرتبه» دلالت نمی‌کند بلکه بر «نوع» حاکم است.     

انسان‌شناسان مکتب روح‌انگاری یا آنیمیسم انگلیسی، معتقد بودند که شیوه تفکر و استدلال انسان‌های ابتدایی مانند انسان‌های متمدن است؛ گرچه ممکن است که انسان‌های ابتدایی بر پایه مقدمات نادرستی استدلال کنند اما قالب استدلالشان با انسان‌های فرهیخته یکسان است.  
 
کتاب «کارکرد‌های ذهنی  در جوامع عقب‌ مانده» در چهار بخش به موضوعاتی مانند «بازنمایی‌های جمعی در ادراک انسان‌های ابتدایی و سرشت عرفانی»، «ارتباط ذهنیت اقوام ابتدایی با زبان‌هایی که تکلم می کنند»، «ادامه حیات مرده، شعائر پس از مرگ برای مرده، زایش به منزله حلول دوباره، تحلیف جادوگر - پزشکان» و «گذر به ذهنیت‌های عالی‌تر» تدوین شده است. نقد امیل دورکیم، بر این کتاب نیز از سوی مترجم بر کتاب افزوده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها