همایش «پیامآوران شکست حصر» برگزار شد
امیر گلفام: «روزهای سرنوشتساز» تلاشهای سرلشگر فلاحی برای برقراری امنیت است/ نگارش کتابهایی در عظمت شکست حصر آبادان
امیر سرتیپ ابراهیم گلفام، رییس سازمان حفظ آثار ارتش در همایش «پیامآوران شکست حصر» گفت: تلاشهای سرلشگر فلاحی برای برقراری امنیت در کشور در کتاب «روزهای سرنوشتساز» مورد توجه قرار گرفته است. جانشین ستاد کل نیروهای مسلح نیز اظهار کرد: باید کتابها و فیلمها برای منتقل کردن شب زندهداریها و عظمت شکسته شدن حصر آبادان نوشته و ساخته شود.
امیر سرتیپ ابراهیم گلفام در این برنامه با سپاس از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری و دیگر نهادهایی که در برپایی این همایش نقش داشتند، به ماجرای شکست حصر آبادان پرداخت و گفت: پس از عزل بنیصدر ارتش و سپاه وحدت جدیدی پیدا کردند و فرماندهان با طرحریزی عملیاتی بسیار خوب و دقیق توانستند شکست حصر آبادن را رقم بزنند.
رییس سازمان حفظ آثار ارتش یادآور شد: دو روز بعد از اجرای عملیات پیروزمندانه ثامنالائمه (ع) فرماندهان عالیرتبه این عملیات از جمله شهید فلاحی، رئیس ستاد مشترک ارتش، شهید نامجو وزیر دفاع، شهید فکوری فرمانده نیروی هوایی و شهید کلاهدوز قائمقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میخواستند برای ارائه گزارش این عملیات به خدمت امام راحل برسند که دچار سانحه هوایی شده و به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: نخستین همایش تجلیل از این فرماندهان و همچنین پیشکسوتان دفاع مقدس با نام «پیامآوران شکست حصر» برگزار میشود و امیدواریم توفیق برگزاری تجلیل از نامآوران ارتش، سپاه و وزارت دفاع را در آینده نیز داشته باشیم.
امیر سرتیپ گلفام با تاکید بر ضرورت ثبت تاریخ طلایی دوران دفاع مقدس، افزود: کتاب «روزهای سرنوشتساز» نوشته احمد حسینیا نخستین کتاب از مجموعهای دو جلدی است که به سرگذشت شهید سرلشگر ولیالله فلاحی میپردازد. در این کتاب به ماههای نخستین پیروزی انقلاب اسلامی و تلاشهای سرلشگر فلاحی برای برقراری امنیت در کشور توجه شده است. جلد دوم این کتاب نیز منتشر میشود.
سپس، فریدون بیگدلی دو ترانه با نامهای «سربلندان وطن» سروده علی تجلی و «صبح سپید» سروده سرگرد مهدی خادمیان را که به سفارش نیروی هوایی ارتش تهیه شده بود، برای حاضران اجرا کرد.
شهیدانی که حجت را بر ما تمام کردند
امیر سرتیپ دکتر عبدالرحیم موسوی، دیگر سخنران این آیین بود. وی با اشاره به این که حضور یافتن در جلسههایی که برای گرامیداشت یاد شهیدان ترتیب داده شده، یک توفیق محسوب میشود، گفت: هر قدر درباره شهیدان فلاحی و یاران شهیدش کتاب نوشته شود، نمیتواند ارزش وجودی آنها را نشان دهد.
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح شکست حصر آبادان را از چند جنبه حائز اهمیت دانست و افزود: فرمان شکست حصر آبادان از سوی امام خمینی (ره) صادر شده بود و این که امام در طول جنگ فقط یک بار با این صراحت از لزوم شکسته شدن حصر سخن میگفتند، خود نشاندهنده ابعاد مهم آن است.
وی تاکید کرد: باید کتابها و فیلمها برای منتقل کردن شب زندهداریها و عظمت شکسته شدن حصر آبادان نوشته و ساخته شود. حتی دلیل شادمانی مردم نیز مهم بود. بخش زیادی از شادی مردم به دلیل اجرای فرمان امام (ره) بود.
امیر سرتیپ موسوی یادآور شد: این امر نشاندهنده عمق قدرت ولایت و عمق ولایتمداری ارتش و مردم در سالهای جنگ تحمیلی بود. شکست حصر آبادان، نخستین گام پیوند ارتش و سپاه بود. شاید پیش از آن جسته و گریخته این دو نیرو همکاریهایی داشتند اما در شکست حصر آبادان بود که این همکاری و تاثیرات آن نمایانتر شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه دشمن بخش عمدهای از آبادان را در محاصره داشت، افزود: صدام میکوشید محاصره خود را کامل کند. عملیات ثامنالائمه یا شکست حصر آبادان از سه جهت صورت گرفت. در چنین شرایطی کنترل عملیات در نیروهای سطحی بسیار مشکل است.
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه پیروزی در عملیات ثامنالائمه ایران را در دور پیروزی قرار داد و دشمن نیز در سراشیبی سقوط قرار گرفت. در زندگی هر فرد و هر جامعهای نقاط عطفی وجود دارد که برای آن شخص و آن جامعه حجت تمام میشود. اگر در طول هشت سال جنگ تحمیلی فقط شهیدان فلاحی و یاران شهیدش به شهادت میرسیدند، حجت برای ملت ما تمام بود.
وی تاکید کرد: همه ارکان زندگی شهید فلاحی برای ما حجت بود. پذیرش فرماندهی نیروی زمینی ارتش در ابتدای استقرار نظام جمهوری اسلامی از سوی سرلشگر فلاحی نشاندهنده عملکرد جهادی اوست.
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح در پایان سخنانش برای احمد حسینیا، نویسنده کتاب «روزهای سرنوشتساز» آرزو کرد که همواره قلمش در این مسیر روان باشد.
در پایان این مراسم از کتاب «روزهای سرنوشتساز» رونمایی و از نویسنده این کتاب قدردانی شد.
نظر شما