یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
سردار نقدی: نباید به سادگی از فرهنگ دفاع مقدس بگذریم/ نیازمند جهاد در نگارش آثاریم

سردار محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج مستضعفین در آیین گشایش هفتمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس گفت: نباید به سادگی از فرهنگ دفاع مقدس گذشت بلکه باید بیشتر در این زمینه کوشش کنیم زیرا ما نیازمند جهاد در نشر آثار دفاع مقدس هستیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین گشایش هفتمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، شنبه سوم مهرماه 1395 با حضور سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،  سردار محمد‌رضا نقدی، رییس سازمان بسیج مستضعفین و سردار احمد حق‌طلب، رییس سازمان حفظ آثار بسیج و سپاه در دفاع مقدس در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
 
سردار محمدرضا نقدی «دفاع مقدس» را حادثه‌ای استثنایی دانست و گفت: این، درخشان‌ترین بخش تاریخ ملت ایران و از درخشان‌ترین قطعات جامعه بشری تا به امروز است زیرا ملت ایران تنها با دست خالی، پیروزمندانه برابر تمام ابرقدرت‌های زمان خود ایستاد. این تجربه کوچکی نیست و می‌تواند برای نسل‌های آینده ملت ما و تمام انسان‌هایی که دغدغه دفاع از حقیقت دارند و می‌خواهند مقابل مستکبر بایستند آبشخور مقاومت، ایستادگی، آزادگی و دیگر ارزش‌ها باشد.

وی هشدار داد: نباید به سادگی از فرهنگ دفاع مقدس گذشت زیرا درس‌های بی شماری برای ملت ما و جامعه بشری دارد. چاپ کتاب، نخستین قدم برای انتقال این آرمان است که شاهد رونق خوبی در این سال‌ها بودیم. به روایت آمار آثار حوزه دفاع مقدس همیشه پرفروش بوده‌اند. با این حال، اما به نسبت عظمت دفاع مقدس اقدامات کم و چون قطره‌ای از دریا است.

ماجرای ایستادگی درس‌آموز ملت ایران
رییس سازمان بسیج مستضعفین با یادآوری شهادت بیش از 200 هزار تن از هم‌وطنانمان در سال‌های جنگ تحمیلی گفت: اگر برای هر کدام تک و تنها یک کتاب منتشر کنیم، بیش از 200‌ هزار عنوان کتاب خواهیم داشت. این در حالی است که عملیات‌های مختلف، پشتیبانی و دیگر موضوع‌های فرهنگی در جبهه و پشت جبهه مثل خانواده‌های شهیدان و جانبازان و آزادگان نیز از جمله موضوع‌هایی است که باید به آن‌ها پرداخت. ماجراهای ایستادگی مردم برای مردم دنیا نیز درس آموز است.
 
این مقام مسئول با بیان این‌که روند جاری مکتوبات حوزه دفاع مقدس راضی‌کننده نیست، افزود: هر چند در سال‌های اخیر، در اردو‌ها راهیان نور و در شهرستان‌ها افراد زیادی دست به قلم شده‌اند اما این میزان هنوز اندک است. باید کوشش کنیم و نیازمند جهاد در نشر آثار دفاع مقدس هستیم.

وی با انتقاد از این که بودجه‌های فرهنگی کشور به درستی مصرف نمی‌شوند، افزود: اگر نسل فرمانده‌ها، پدران و مادران شهیدان، سرمایه انسانی ما هستند و در این سال‌ها باید آن‌ها را مورد توجه قرار می‌دادیم نباید نگران بودجه پرداختن به این آثار باشیم زیرا همه باید مشارکت کنند. مثلا شهرداری هر شهری می‌تواند در امر انتشار کتاب برای شهیدان و ایثارگران شهر خود پیشگام شود.

«راهبرد‌های جنگ» موضوع‌ مغفول جنگ تحمیلی
سردار نقدی سپس بر کیفیت آثار حوزه دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: خوشبختانه آثار حوزه دفاع مقدس از هر لحاظ کیفی و پر مخاطب هستند جای خوشبختی است که هیج حوزه‌ای به میزان آثار دفاع مقدس نتوانسته‌اند تقریظ رهبر معظم انقلاب را با خود داشته باشند.

رییس سازمان بسیج مستضعفین، «راهبرد‌های جنگ» را از جمله موضوع‌های مغفول جنگ تحمیلی دانست و یادآور شد: به ریشه‌های جنگ تحمیلی توجه نشده است. آمریکا طراح اصلی جنگ بود. سال گذشته وقتی خواستم نقش آمریکا در استمرار جنگ را بررسی کنم، اثری نیافتم. باید در این زمینه‌ها بیشتر کار شود.

انتقال موفق فرهنگ دفاع مقدس به نسل امروز
سردار احمد حق‌طلب، رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های سپاه و بسیج در دفاع مقدس، دیگر سخنران آیین گشایش هفتمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس بود.

وی در سخنانی به سابقه برگزاری این نمایشگاه در برخی استان‌ها و دو دوره در تهران اشاره کرد و گفت: امروزه «نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس» در تقویم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت و از جمله نمایشگاه‌هایی است که مردم به آن احساس نیاز می‌کنند.

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های سپاه و بسیج در دفاع مقدس یادآور شد: این نمایشگاه با 130 غرفه و میزبانی از 100 ناشر در مصلای امام خمینی پذیرای علاقه‌مندان است. اشتیاق جوان‌های نسل امروز برای دفاع از حرم اهل بیت نشان‌دهنده نشر موفق ارزش‌های دفاع مقدس است.

پس از برگزاری آیین گشایش، دکتر صالحی و سردار نقدی از نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس دیدار کردند و با ناشران به گفت‌وگو پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها